En fridag med magisk design

Skrevet af Trine Kolding

                                            vækkeur

Jeg er stor fortaler for pauser, store og små, i vores tætpakkede hverdag.

Dansk Design Center
Så i går tog jeg mig en tiltrængt fridag midt i den travle kursussæson. Udover at slappe af har jeg ét mål med dagen – et besøg på Dansk Design Center. DDC ligger i hjertet af København og lokker for tiden med et stort banner på facaden: Magisk design – produkter, der har ændret vores liv.

Det magiske refererer til, at forbrugerne mere end nogensinde er sat i centrum, og at produkternes formål er at “lette og berige vores tilværelse og dagligdag med kvalitet, valgfrihed og tid”.

Udstillingen består af ni produktkategorier, og viser udviklingen over en årrække. Kategorierne er: Vækkeure, barbermaskiner, kondisko, kaffemaskiner, cykler, skrivemaskiner, musikafspillere, elektroniske spil og støvsugere.

    ur             ure

Tiden styrer
Udstillingen af vækkeure, fra de gamle sammenklappelige til nutidens vækkeur, en Nokia-mobil, får mig til at tænke på, i hvor høj grad vores liv er styret af tiden. Helt ned i minutter og sekunder er vores dagligdag gennemsyret af, at vi skal være steder på bestemte tidspunkter, at de fleste opgaver er foruddefinerede til at blive løst inden for et givent tidsinterval etc. Vi kigger ofte på uret, holder øje med tiden, laver reminders i kalendersystemet eller sætter alarmen til at huske os på, at nu er det tid til at…

Fri tid
Og det er selvfølgelig vilkårene i en moderne verden. Men det er en fantastisk følelse ind i mellem at slippe “klokke-tiden” og bare lade tiden passe sig selv.

Under min barsel erfarede jeg hurtigt, at to små babyer med hver sit indre ur sjældent fulgte mine planer og mit ur. Derfor lagde jeg armbåndsuret langt væk. Og det var en stor lettelse at slippe vanen med jævnligt at holde øje med tiden. Faktisk var det vanskeligt at vænne sig til at gå med det igen.

Jeg gør det stadig – smider uret, når det er muligt, f.eks. i weekenden og på ferien, og nyder den FRIE tid.

Kilde: Dansk Design Centers udstilling Magisk design – produkter, der har ændret vores liv

[tags] Dansk Design Center, Magisk design, fri tid, klokketid, microbusiness[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 10. maj 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: