En freelancer kan også være en interim manager

Skrevet af Abelone Glahn

freelance kommer af fri lanse -betyder ridder til leje - lejesvend
Selvstændig kan man være på  mange måder. En del af de mere modne og erfarne vælger at være freelance og blive tilknyttet et bureau, der lejer dem ud som interim managers, midlertidige ledere.

Børsen bragte forleden en artikel om et af bureauerne Nexus Interim, der oplever en stigning i brugen af “erhvervslivets lejesvende”:
“Mange virksomheder har fået øjnene op for mulighederne i at trække spidskompetencer ind til konkrete opgaver. Og jeg er overbevist om, at den aktuelle krise får mange til at etablere mere fleksible organisationer,”  siger business development manager Marianne Lauritzen, Nexus Interim Management A/S til avisen.

Efterspørgslen er særligt efter at  få dækket akut opståede behov i forbnindese med sygdom eller fyring. Et andet behov er projektledere, der midlertidigt tilknyttes for at løse en specifik opgave. og endelig er der et behov for ledere, der mestrer turnaround management, og som kan stå i spidsen for eksempelvis virksomhedsomlægninger, opkøb, fusioner eller krisestyring.

Avisen, hvis artikel man kun kan læse på nettet, hvis man abonnerer på den, fremhæver en række fordele ved disse “lejesvende”, som er fleksible og hårdtarbejdende i den korte periode, der er på virksomheden.

Jeg har i Bogen “50+ og nystartet” interviewet  en sådan interim manager, Birte Sundbye, der fortæller:

At være fri agent eller interim manager passer mig bedre end egentligt konsulentarbejde. For det er en mellemting mellem konsulent og fastansættelse. Når du kommer ud på et interim manager-job, har virksomheden et udtalt, erkendt behov.
Arbejder du som konsulent, skal du derimod først overbevise virksomheden om, at den har et behov for din ydelse. Og bagefter er du yderligere helt og fuldstændig dig selv på arbejdspladsen.
Du får ikke de samme ressourcer til rådighed, som du gør, når du kommer ind som interim manager.

Selv om jobbet som interim manager kan indebære noget, der ikke er optimalt, så bevirker dét, at jobbet kun skal udfyldes i en periode; du kan selv beslutte, hvor lang den periode skal være, og du accepterer at leve med ting, som du ellers ikke ville kunne leve med dag ud og dag ind.
Det giver simpelthen nogle frihedsgrader til at kunne sige: »Det lyder spændende,« og så leve med ulemperne.

Læs et længere uddrag her.

[tags] 50plusognystartet, interim manager, birte sundbye, freelance [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. juni 2009 i kategorien: Mikrovirksomheder . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: