Netværk og networking

Sommerskole: Selvstændig og på LinkedIn med salg for øje

Skrevet af Abelone Glahn

LinkedIn-for-viderekommendeTirsdag den 28. juli 2015: Selvstændig på LinkedIn:
Styrk din soloforretning /freelanceforretning med LinkedIn
Find og fasthold dine kunder og styrk relationerne til dem gennem en aktiv tilstedeværelse på LinkedIn
Pris: 985.- inkl forplejning

Styrk din soloforretning /freelanceforretning med LinkedIn
Brugen af LinkedIn kan styrke din selvstændige forretning, skabe større synlighed hos de rigtige mennesker og øge dit salg – hvad enten du er freelancer eller driver din egen solovirksomhed.

Kurset er for den trænede bruger af LinkedIn, der vil lære, hvordan du bruger LinkedIn til promotion, til salg og til at styrke dine forretningskontakter. Vi gennemgår blandt andet:

Nyttige og nyere funktioner som Contacts, LinkedIn Pulse og blogging.
Virksomhedssidens muligheder – herunder også showcase pages.
Sammenkoblingen mellem LinkedIn og din virksomheds egen hjemmeside.

Derudover lærer du at:
-styrke synligheden af din profil og din virksomhed.
-systematisere dit netværk, så du spilder mindst tid og får maksimalt ud af det.
-anvende avancerede søgninger og bruge dem til salg.
-skrive de opdateringer, der virker til netop dit publikum.
-tilrettelægge en rutine, hvor du passer din aktivitet på et acceptabelt niveau.

Alle deltagere bliver screenet før deltagelse med henblik på at sikre et ensartet deltagerniveau.

Notabene: Dette er ikke et grundkursus i LinkedIn: Kurset henvender sig til selvstændige, der bruger LinkedIn ofte, eller hvis profil accepteres som “viderekommende” efter screening af underviseren.

Skriv kommentar 24. marts 2015 kl. 08:04

“Biblen” for selvstændige er nu også e-bog

Skrevet af Abelone Glahn

Frie AgenterKære Abelone Glahn!
Jeg er selv i opstartfasen som freelanceoversætter og finder i din bog “Frie Agenter” gode svar på alle de spørgsmål, som jeg føler, jeg hidtil har brændt inde med, fordi svarene er svære at finde andre steder eller kun kan findes efter et besværligt gravearbejde. Jeg har læst og læst de sidste par nætter, men er ikke helt færdig med bogen endnu. Jeg synes blot, at jeg allerede nu vil sige dig 1000 tak for en superbog, der netop omhandler det specifikke område, hvor jeg har valgt at arbejde af lyst, men alligevel har følt mig som Palle-alene-i-verden.

Sådan skrev en læser til mig, kort efter at bogen “Frie agenter – sådan arbejder du med eller som freelancer” udkom i 2003. Allerede to år efter måtte jeg udvide bogen og skrive mere til, så der kom en 2. opdateret og udvidet udgave.

Nu kommer den udvidede udgave som e-bog.
Bogen beskriver, hvad det kræver at begynde og i længden overleve som fri agent.

Et omfattende afsnit tager i gør det selv-form fat fra en ende og fortæller om personligt entrepreneurship, om prissætning og markedsføring af den frie agent og om dagligdagen uden sikkerhedsnet. Et særligt afsnit beskriver forudsætningen for at lykkes som fri agent, nemlig evnen til at netværke, og et andet større afsnit ser på kravene til ledere, der skal håndtere de frie agenter i en virksomhed.

Til slut fortæller tolv frie agenter meget åbent om sejre og nederlag som fri agent. De følges op to år efter, så man kan læse, hvad der egentlig er sket med deress virksomhed.

Skriv kommentar 29. oktober 2014 kl. 10:41

Nu som e-bog: “Dit professionelle netværk” – en grundbog i at netværke

Skrevet af Abelone Glahn

Dit professionelle netværkSå kom en af mine første bøger endelig ind i den nye tidsalder og er blevet til en e-bog.
“Dit professionelle netværk – sådan tænder du kontakterne” er en eviggyldig bog om at opbygge et stærkt netværk, om netikette, om at skabe og vedligeholde et net af relationer, som kan hjælpe dig undervejs, og som du gerne vil hjælpe.

Bogen er illustreret af Maria Minard og har fået utrolig mange gode ord med på vejen.

Bogen gennemgår, hvad netværk er, hvorfor man skal netværke, og hvordan man gør det i praksis. Den viser, hvordan man kortlægger sit netværk, og hvordan man opbygger et nyt netværk og vedligeholder det optimalt.

Bogens anden del fortæller indgående om, hvordan man i onlinefællesskaber netværker på nettet, om god netetikette, om forskellige grundlæggende netværkstyper og gode netværksegenskaber.
God vejledning til dig, der skal drive onlinefællesskaber.

 

Lektørudtalelsen skriver bl.a.:
“[…]Det er en udmærket introduktion til emnet Glahn giver os. Vi får både at vide, hvorfor det er vigtigt at netværke, hvad man kan få ud af det, og hvordan man opbygger og vedligeholder netværk. Ikke mindst fortæller hun dog om de muligheder internettet giver for at arbejde med netværk. En afsluttende litteraturliste og oversigt over relevante netsteder giver gode muligheder for at forfølge emnet. Glahn skriver frisk og ligefremt, og har også i redigeringen taget særligt hensyn til forståeligheden.[…]”

 

Skriv kommentar 27. oktober 2014 kl. 20:40

Du stikker jo ikke heller ikke bare ordløst et visitkort og går, når du møder en, som du gerne vil i kontakt med, vel?!

Skrevet af Abelone Glahn

Netiekette på LinkedIn

Når man vil i kontakt med nogen, så taler man med dem, bruger ord, siger noget! Når du vil i kontakt med nogen online, ja så gør det samme – brug ord, fortæl, skriv!

I disse minutter rinder påsken 2013 ud. Vi har fået sommertid, skønt der er snedriver i haven, og udenfor er det ni grader og pivekoldt.

Formentlig derfor har mange været i gang på computeren ferien igennem, for havearbejde har været umuligt.
I løbet af ferien alene og frem til dette sekund har jeg fået 16 invitationer fra mennesker, som vil i kontakt med mig på LinkedIn. To af disse har skrevet en personlig besked til mig, resten bruger den engelske eller den danske komplet ligegyldige invitationstekst, som er autogenereret.
Jeg har harcelleret over dette tidligere, og gør det nu igen i dette indlæg, hvor jeg beder om, at man dog husker at invitere med en personlig besked, fordi det ellers betragtes som dårlig tone og i mine øjne direkte ødelæggende for den eventuelle kontakt.

Indlægget finder du her.

Må jeg samtidig minde om, at jeg den 11. april 2013 underviseri København  fire timer i, hvordan man bruger LinkedIn på den rigtige måde, og hvordan man derfor får det fulde udbytte af kontakter, grupper, virksomhedsside, og frem for alt – en god omgang med sine netværkskontakter.

Skriv kommentar 1. april 2013 kl. 15:44

Nye muligheder på LinkedIn giver større dig synlighed

Skrevet af Abelone Glahn

I 2013 udrulles det nye profildesign på LinkedIn, hvilket du måske allerede har opdaget.

Det betyder blandt andet at meget af det, man kan se på en profil, er tilpasset mere visuelt. vi får fotos på personer, vi måske kender, netværket vist med cirkler og hvert afsnit i vores CV får ikoner over sig. Andre nyheder, som udrulles mere i 2013 er virksomhedens side, hvor du kan udnytte faneblade som produkter i langt videre udstrækning end tidligere.
For at komme godt ind i det nye år med virksomheden og din business på LinkedIn holder jeg et kursus, hvor jeg både går i detaljer med det nye design og med virksomhedens side.
Da flere har spurgt på, om der er fordele ved at købe sig til en opgradering på platformen, vil jeg også fortælle om mine erfaringer dermed. De er nemlig lidt blandede, så dét jeg underviser i, er alene den gratis løsning.

Kom godt i gang med det nye LinkedIn finder sted onsdag den 16. januar fra 13-17 i København. prisen er 785.- kroner inklusiv bog ogforplejning og moms.
Tilmelding her:

Skriv kommentar 5. januar 2013 kl. 16:30

Værdien af en god leverandør i nødssituation

Skrevet af Abelone Glahn

SMS, indløbet 23.04 ” fra en ven: “Hej. Undskyld tidspunktet. Tror www.abeloneglahn.dk er blevet hacket! Du må tjekke det.”

Når en sådan SMS kommer, er det lige meget, hvad klokken er. Og ganske korrekt, jeg var blevet hacket på min personlige blog, OG denne Mikrobusiness-blog var også blevet hacket.
Den lakoniske besked på forsiden var en hilsen fra dem, der havde hacket den med “kunstnernavns” nævnelse og “fuck to dk”

Her er gode dyr rådne. Kunne på det sene tidspunkt ikke gøre andet end sende mail til min aldrig svigtende blogprogrammør Anders Saugstrup, der dagen efter tog fat fra en ende af med at få hul igennem igen bag om ind til bloggene, fik opdateret wordpress-versionerne og plugin’sne, hvilket jeg selvfølgelig ikke havde gjort, og ikke mindst  sendt mig vejledninger lavet på video til, hvordan jeg skal gøre det selv fremover.

I lidt under et døgn endte alle søgninger på mig på volapyksiden, og jeg fik en mail fra en helt ukendt mand, som var så venlig at gøre mig opmærksom på, at der var noget rivende galt. han havde søgt på en særlig bog, og var blevet ledt hen til mig – men ret forgæves. Alligevel tog han sig tid til at finde min email!
Ud på eftermiddagen næste dag var alt igen oppe at køre, renset og opdateret.

Hvad uddrager jeg så af læring?

Før det første:
Hvor er folk dog utrolig søde til at hjælpe!
Min ven, der skrev SMSsen, havde jo ikke behøvet at gøre det. Ej heller den ukendte mand, der fortalte, hvad det var han havde ledt efter, som fik ham på sporet af mig. Ud over, at jeg så fandt ud af noget om , hvordan folk leder og finder mig, fik jeg også korresponderet med ham om nogle andre interessante ting – altså en helt uforvarende, men interessant kontakt.
Tusind Tak !

For det andet:
Hvor er det vigtigt at have en god leverandør!
Jeg har særligt to gode leverandører, der stort set altid smider, hvad de har i hænderne for at hjælpe. Den ene er en lokal IT mand, Martin Bolbro, der kommer, når jeg virkelig har problemer med programmer og hardware, den anden er Anders Saugstrup, som er alt endet end lokal, for han bor i Grækenland, og jeg har aldrig mødt ham i virkeligheden.
Men jeg taler tit med ham over Skype og i dette tilfælde gik han til problemet , selv om hans familie lå syg med feber.

For det tredie:
Levér selv i lige så god kvalitet.
Ud over selve leveranden – reparationen, får jeg altid mere med:
Martin leverer skriftlige vejledninger, som jeg nemt kan følge, og  Anders leverer på en måde, jeg selv lærer endnu meget af. Det er fint nok, at han reparerer mine undladelser på nettet, men endnu bedre er det, at han leverer en lille video til mig, hvor han med min egen blog som eksempel viser mig, hvordan jeg frem over selv kan gøre, hvad han lige har gjort. Dont tell it, show it. Det ville tage ham en krig at skrive det ned, men at filme det, mens han gør det, og forklare, hvad det er, jeg skal gøre, er nemt, overskueligt for ham og ikke mindst overskueligt og forståeligt for en dummie som mig.

For det fjerde:
Husk at backe up og husk at opdatere.
Hvor tit blir det ikke sagt. I dette tilfælde havde jeg husket at få installeret en pligind, der leverer en ugentlig backup, så det var ikke svært at rekonstruere, hvad hackerne havde fået til at forsvinde. (Heldigvis havde de bare fjernet forsiden, men ikke ødelagt noget inden i siden).

Men jeg havde undladt at opdatere mine wordpress-udgaver i et stykke tid, og jeg havde aldrig rigtig sat mig ind i, hvordan jeg – og hvor hyppigt – kan opdatere plugins.
Det ved jeg så nu, og jeg vil gerne råde andre til at gøre ligedan.

Eller få nogle lige så gode leverndører som mine  til de situationer, hvor vi virkelig er på den med noget, der ligger uden for vore egen kernekompetence.

Hvordan har jeg fundet de to leverandører?
Den ene gennem Mikronetværket, den anden gennem Aminonetværket.

2 kommentarer 3. marts 2011 kl. 08:56

Glimrende netværksoversigter for M/K

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg er stødt på to større oversigter over netværk, som jeg gerne vil dele med læserne af denne blog:

I forbindelse med projektet Virksomhedskvinder.dk har Start og Vækst som står bag sitet, oprettet tre lister over netværk, der kan være vigtige at være en del af.

Første liste er rettet primært mod kvinder, og  jeg synes, det er den mest opdaterede liste, som for eksempel har nye netværk som onlinenetværket Strictly Business og WIB-Danmark, der opstod efter Morgendagens Heltinders opsplitning forrige år, med. Særlig godt er det, at de selvstyrende net er med selv om de er uden kontingent og uden traditionel organisation.

Anden liste er en kortere liste over internationale netværk, som også er for kvinder. 

Og den tredie liste er (endelig) en liste over andre netværk, som  både er for M og K.
Her er en stor mangel dog, at man ikke har nævnt Mikronet, som netop er netværket for selvstændige og mikrovirksomheder!!!  Det burde ikke være ukendt, da det har eksisteret i fem år.

Disse lister opstår engang imellem. Desværre er de typisk knyttet til et projekt, og når projektpengene udløber, bliver listerne ikke opdateret. Men foreløbig er det såmænd nogle rigtig pæne liste, der tegner et billede af, at der foregår vildt meget rundt om i landet/udlandet.

Utopi at få en komplet samling
Der mangler selvfølgelig mange mindre netværk, som er selvinitierede, men det vil være utopi at tro, man kan vedligeholde en sådan oversigt.  Jeg var selv engang med til i Mikronet-regi at starte en netwiki, hvor netværkene selv kunne bidrage med opslag om dem selv, men det blev for stor en opgave at forklare, hvordan en wiki virker, så det droppede vi igen.

Netværksportalen forsøger
Andre forsøger på andre – mere lukrative måder – at lave en sådan oversigt, hvor man mod betaling kan få optagelse i netværket. Det gælder også foreninger, for der er jo ind imellem en flydende grænse mellem forening og netværk.
Det er Netværksportalen.dk, der samler netværk og foreninger i een stor oversigt. Igen kan den ikke blive komplet, for det kræver som nævnt, at man betaler for at blive set der, men det har rigtig mange gjort, og jeg er imponeret over, hvor mange, der er med.

Morale: Søg flere steder
Hvis man sammenligner netværksportalens oversigt over kvindenetværk med virksomhedskvinder.dk’s oversigt, kan man både se sammenfald og forskelligheder.
Eneste morale er: Det er umuligt at lave en samlet oversigt, men godt forsøgt begge steder på at skabe et sådant overblik. Spørg dig frem, så finder du de bedste for dig.

4 kommentarer 31. januar 2011 kl. 18:54

Stor succes for træf for selvstændige

Skrevet af Abelone Glahn

“Der var en ganske særlig stemning – en sjælden nærhed på træffet”

“Tak for god og indholdsrig dag sammen med alle jer mikronetter. Jeg er ihvertfald blevet inspireret i flere retninger af både personlig- og forretningsmæssig karakter.”

“Et frugtbart og vellykket træf”

Bare tre tilbagemeldinger på Mikronettræffet sidste lørdag, som trak 60 selvstændige til et varmt og energifyldt møde med konkolleger.

Peter Hanke udfordrede os på, hvad det vil sige at være professionel – Har du selv tænkt over, om du er professionel  og hvornår?

“Pro-fessio” betyder at bekende sig til et højere formål – det vil sige, at der er indbygget erklæring over for omverdenen i selve betegnelsen.

Har du selv et højere formål med dét, du laver?

Peter Hanke fik os også i gang med at dirigere. Han er selv korleder og dirigent og fik os til to og to at dirigere hinanden.

I begyndelsen gjorde vi alt for at følges ad i bevægelserne.
Kun ganske få turde springe ud og gøre noget uventet over for den anden.
Tankevækkende, ikke sandt!

Også Reimer Bo, som holdet oplæg,  fik mig til at tænke på, hvad det er, jeg går og laver. Han fortalte om sine første tre år som selvstændig, og hvad han havde lært af dem. Da en i salen spurgte ham, hvad der drev ham, fremhævede han, at det var vigtigt ikke kun at lave det, man hele tiden har lavet og er god til, men at man går efter noget, der ligger over ens kompetence.

Når jeg ser tilbage på, hvor der er sket noget spændende for mig i de over ti år, jeg har været selvstændig, er det i krydsfeltet mellem det, jeg er god til, og det jeg endnu ikke kan – altså netop der, hvor man træder ud af rutinen og gør noget nyt.

Jeg har ikke tænkt så meget over, at det er dét, der giver drivkraft. Men det er jo ganske indlysende. For nogle. Andre forbliver i det trygge og lever måske lige godt for det, uden at det skal kritiseres – jeg blev bare pludselig opmærksom på “systemet” i det at sætte overliggeren højere en gang imellem.

Der var også andre spændende indlæg, og jeg håber, jeg får tid at blogge mere om træffet.

Skriv kommentar 3. oktober 2010 kl. 13:16

Husk: Træf for alle selvstændige 25.09.2010

Skrevet af Abelone Glahn

Tid: lørdag den 25. september 2010 kl 9.00 – 18.00
Jubilæumsreception kl 16-18

Sted: CELF, Merkurs Plads 1, 4800 Nykøbing F

Pris: 300 kroner inkl kursus, morgenmad, frokost, eftermiddagskage og reception

Tilmelding: tilmeldingen sker online her:

Skriv kommentar 24. august 2010 kl. 16:49

Kunstnere, B&B og gallerier i konkollegaskab

Skrevet af Abelone Glahn

På Lolland-Falster findes der et netværk af kunsthåndværkere, gallerier, gårdbutikker og andre små butikker ude i landområdet,  spisesteder og overnatningsmuligheder, der hedder ”Den lille turisme”.

Det er et af de netværk, jeg synes, bedst udlever ideen om at gå sammen med konkolleger. Netværket har eksisteret i 10 år, og ud over at de hver for sig laver en masse spændende, er deres erfaringer med at drive et sådant netværk også værd at lytte til.
De har nu valgt at udstille sammen, frem for blot at holde Åbne døre i hver deres virksomhed.

Jeg har fået nedenstående invitation til arrangementet, og jeg tillader mig at sende den videre, da jeg tror, en del af bloggens læsere kunne have fornøjelse ikke kun af at se medlemmernes værker mm, men også at falde i snak med dem og høre, hvordan de evner at  samarbejde på tværs og kryds, selv om flere af dem kunne opfatte hinanden som konkurrenter.

Invitationen lyder således:
Den lille turisme fylder 10 år, og det fejrer vi med en udstilling/marked på Skjørringe Gods.
Vi har lejet “hestestalden”, som mange sikkert kender fra de berømte julemarkeder på Skjørringe Gods.
Mange af den lille turismes medlemmer viser pinsedag den 23. maj fra kl. 11 – 17 en del af det, man ellers kan se ude i deres virksomhed.
Vi har tidligere holdt “åbne døre”, men i år har vi valgt at være under samme tag, og derved måske lave en lidt større event.

Her er linket til Den lille turisme – som er et godt eksempel på samarbejde mellem folk i den kreative branche:
Jeg linker til deres egen historie:

Og pdffen til invitationen:
Og her er linket til Skjørringe Gods:

Jeg har interviewet en af deltagerne i Den Lille Turisme, Susan Odborg, i min bog 50+ og nystartet. Hun gik fra at være offentlig ansat til at blive fuldtids keramiker. Her er et uddrag af det, Susan fortalte om netværket:

“Allerede mens jeg arbejdede på biblioteket og lavede keramik i
min fritid, kom jeg med i et netværk, der kaldes »Den lille turisme«.
Det er et netværk, der samler gallerier, bed and breakfast,
gårdbutikker og kunsthåndværkere på Lolland og Falster.

Netværket har haft en afgørende betydning for både mit håndværk
og for min succes som selvstændig. Efter et år som menig
kom jeg i styregruppen, hvor jeg har siddet lige siden, i alt ni år.
Arbejdet er frivilligt, og netværket styres administrativt af et
konsulentfirma, der for nylig har arrangeret det sådan, at jeg får
fem timer betalt for at være koordinator.

Vores mål var i starten en fælles markedsføring, som bestod
af store A4-mapper, hvor vi samlede materiale om os alle, som
kunne ligge hos hver af os. Den blev mit hjertebarn, og jeg
sørgede for at opdatere den med nye medlemmer. Men sidste år
erklærede vi den død, for rent arbejdsmæssigt tog den alt for
mange timer. I dag har vi dels en brochure, som er lige til at
stikke i tasken, dels en god og meget besøgt hjemmeside.

At være aktiv i »den lille turisme« betyder, at alle i netværket
ved, hvem jeg er. De ved også, hvad jeg laver, og jeg har således
83 steder på Lolland og Falster, som – forhåbentlig – er med til
at skabe kontakt til mig. Det er ret god reklame, at vi kan henvise
til hinanden. Noget af min keramik står fast på gallerier,
ligesom krus og kopper står på et par bed and breakfast.

Vi betragter hinanden som samarbejdspartnere og har lært
hen ad vejen at bruge hinanden som kolleger frem for konkurrenter.

Da jeg tog beslutningen om at gå selvstændig, kontaktede
jeg da også nogle af de andre for at høre, hvordan de havde
tilrettelagt deres forretning. Det gav mig vigtige oplysninger. Så
selvfølgelig har vi en fælles markedsføring og skal arbejde udadrettet,
men netværket er bestemt også indadrettet. Det forpligter
at være med. Nogle føler dette ansvar, andre glemmer
det, men som jeg siger til de andre: »Hvis I gør lige så meget,
bliver I lige så kendt i netværket som jeg, og så er det jer, man
tænker på, når kunder skal sendes videre.«

Men der er selvfølgelig en overgrænse for, hvor megen tid
man kan bruge på det frivillige arbejde. Efter at jeg er blevet
selvstændig herhjemme, har jeg trukket mig lidt mere fra den
kollektive butik; jeg vil ikke altid være den, der får det til at
køre, og det viser sig heldigvis, at når en trækker sig, er der en
anden, der træder til.”

Find vej:

Skriv kommentar 8. maj 2010 kl. 18:57

Ældre indlæg

Bøger til selvstændige: