Mikrovirksomheder

Sommerskole: Selvstændig bedre sent end aldrig – heldagskursus

Skrevet af Abelone Glahn

Tirsdag den 14. juli: Selvstændig – bedre sent end aldrig.
(heldagskursus 10.00– 16.00 inkl. forplejning, foregår på Falster)
50+ og nystartet
Dette kursus giver praktisk hjælp og inspiration til dig, der på en professionel måde ønsker at forberede springet til egen – foreløbig – lille virksomhed i en moden alder.

Den trykte bog “50+ og nystartet” indgår i kursusafgiften
Pris: 985.- inklusiv frokost, bog moms mm

Flere og flere modne voksne, der har været på arbejdsmarkedet et godt stykke tid, overvejer at tage springet fra lønmodtager til selvstændig af mange forskellige årsager.
De fleste af lyst, andre af nød. Fælles for dem er, at de har kortere tid at løbe på, før forretningen skal give overskud, og at de besidder en kernekompetence, der kan formes til et levebrød. Men hvordan?
Dette arrangement giver en praktisk hjælp til dig, der på en professionel måde ønsker at forberede springet til egen – foreløbig – lille virksomhed.
Hvad bør man overveje før start, hvordan kan man stille realistiske krav til selvledelse, hvilke faldgruber kan forventes i dagligdagen, hvordan prissætter jeg mig selv – og hvordan sælger jeg mig selv er nogle af de væsentligste spørgsmål, mange stiller sig før springet tages. Hvord50plus-og-nystartetan kan jeg håndtere markedsføring, netværk og økonomi, hvad med mit økonomiske sikkerhedsnet, og hvad hvis jeg bliver syg? Og ikke mindst, hvor længe kan man/vil man blive ved.
I løbet af denne eftermiddag/aften går vi forudsætningerne igennem på en meget praktisk måde, så du bliver i stand til at tage beslutningen på et mere kvalificeret grundlag og får stillet dig selv de vigtigste spørgsmål.
Undervisningen bliver en kombination mellem teori og praktisk øvelse med dig selv som udgangspunkt.

Oplægsholder er Abelone Glahn, der har drevet egen solovirksomhed siden 1999 og er forfatter til en lang række bøger rettet mod netop soloselvstændige, freelancere og mikrovirksomheder.

Tilmeld dig her:

Skriv kommentar 25. marts 2015 kl. 08:12

“Biblen” for selvstændige er nu også e-bog

Skrevet af Abelone Glahn

Frie AgenterKære Abelone Glahn!
Jeg er selv i opstartfasen som freelanceoversætter og finder i din bog “Frie Agenter” gode svar på alle de spørgsmål, som jeg føler, jeg hidtil har brændt inde med, fordi svarene er svære at finde andre steder eller kun kan findes efter et besværligt gravearbejde. Jeg har læst og læst de sidste par nætter, men er ikke helt færdig med bogen endnu. Jeg synes blot, at jeg allerede nu vil sige dig 1000 tak for en superbog, der netop omhandler det specifikke område, hvor jeg har valgt at arbejde af lyst, men alligevel har følt mig som Palle-alene-i-verden.

Sådan skrev en læser til mig, kort efter at bogen “Frie agenter – sådan arbejder du med eller som freelancer” udkom i 2003. Allerede to år efter måtte jeg udvide bogen og skrive mere til, så der kom en 2. opdateret og udvidet udgave.

Nu kommer den udvidede udgave som e-bog.
Bogen beskriver, hvad det kræver at begynde og i længden overleve som fri agent.

Et omfattende afsnit tager i gør det selv-form fat fra en ende og fortæller om personligt entrepreneurship, om prissætning og markedsføring af den frie agent og om dagligdagen uden sikkerhedsnet. Et særligt afsnit beskriver forudsætningen for at lykkes som fri agent, nemlig evnen til at netværke, og et andet større afsnit ser på kravene til ledere, der skal håndtere de frie agenter i en virksomhed.

Til slut fortæller tolv frie agenter meget åbent om sejre og nederlag som fri agent. De følges op to år efter, så man kan læse, hvad der egentlig er sket med deress virksomhed.

Skriv kommentar 29. oktober 2014 kl. 10:41

Salgskursus for den salgssky selvstændige: Tirsdag den 21. januar kl 13-17

Skrevet af Abelone Glahn

en freelancer er ikke dyr - en freelancer er værdifuld!Tirsdag den 21. januar kl  13-17

Salgskursus for den salgssky selvstændige:

Mange selvstændige har svært ved at prissætte sig selv og at forhandle prisen: Endnu flere har svært ved salgsopringninger og ved at sælge sig selv i mødet med andre.
Dette efterspurgte kursus gennemgår, hvordan du overvinder disse barrierer og får anskueliggjort for dine kunder, hvordan din ydelse gør nytte og dermed er værdifuld og naturligvis skal betales godt.
Du lærer at se på salg som en sport, og ikke som et spørgsmål om du personligt bliver afvist eller ej.
Du lærer også, hvordan du kan få en årsindkomst ud af en opgave, om mersalg og om markedsundersøgelser.
http://billetto.dk/salgskursus

Skriv kommentar 18. januar 2014 kl. 11:19

Sommerskole 2012 begynder med Dit virtuelle håndtryk – nu for alle!

Skrevet af Abelone Glahn

Det er 6. år i træk, jeg åbner for disse populære sommerskoler, som over en række tirsdage i København gør den enkelte bedre i stand til professionelt at møde udfordringerne, især online.
I år har jeg udvidet, så jeg i det første og det sidste kursus ( “Dit virtuelle håndtryk”, og “LinkedIn for viderekommende”) inviterer alle med – altså ikke kun selvstændige.

Her er en omtale af det første kursus, der finder sted tirsdag den 26. juni. i København:

Er du ikke synlig på nettet, findes du ikkeDit virtuelle håndtryk
Findes du ikke på internettet, eksisterer du ikke! Allround praktisk kursus for alle der vil styrke den personlige profil på nettet, som fastansat, freelancer eller selvstændig. Kurset gennemgår de mest effektive redskaber til at skabe et professionelt håndtryk med små midler gennem brug af blogs, businessnetværk og sociale medier. Gode råd og praktiske anvisninger på de mest nyttige redskaber.
Kurset inkluderer bogen “Dit virtuelle håndtryk” af Abelone Glahn Tilmelding klik her.

Gratis prøvedag: Dette arrangement inkluderer, at du kan få en gratis prøvedag på kontorcafeen/klubben La Oficina.
Du aftaler selv dagen med Lars Billeschou på lb@laoficina.dk  telefon: 70 27 33 32

Arrangør er: La Oficina www.laoficina.dk i samarbejde med mig.

Vil du være case?

Har du lyst at få dine egne udfordringer gennemgået kort som case på kurset, kan du sende en beskrivelse af, hvad du gerne vil have kursuslederens personlige feedback på. Kursuslederen vælger selv blandt de indsendte og tager kort et par konkrete problemstillinger op, som kan være relevante at lære af. send til info@abeloneglahn.dk

Skriv kommentar 3. juni 2012 kl. 13:51

Skrevet af Abelone Glahn

Bogudsalg: 50+ og nystartet - frie agenter - mikrovirksomheder med vokseværk - åbningstilbud for Amediashoppen!

Skriv kommentar 2. marts 2012 kl. 17:30

Sådan sletter du din “history” på google og YouTube

Skrevet af Abelone Glahn

Ved midnat ændrer google sin privalivspolitik. Hvis du inden da vil slette din “history” på google og på YouTube, har jeg her skrevet en vejledning til, hvordan du gør det. Ved at slette history’en forhindrer du google i at bruge dine hidtidige søgninger til at tilpasse de fremtidige med, herunder hvilke søgeresultater , du præsenteres for, og hvilke reklamer, der bliver vist, når du besøger Google og YouTube http://www.abeloneglahn.dk/sidste-ojebliks-instruks-slet-history-inden-google-registerer-dem-for-good-2116/

Skriv kommentar 29. februar 2012 kl. 19:41

Mikrovirksomheder tøver med de sociale medier – gør du?

Skrevet af Abelone Glahn

Ifølge nedenstående infographic tøver mikrovirksomheder med at bruge de sociale medier. Blandt andet fordi de
– ikke har tid
– ikke tør dele det hele
– synes, der er for mange platforme at vedligeholde
– ikke kender platformene godt nok

LidSmå virksomheder kanprioritere sociale medier med stor fordelt lis’som “de stores”  undskyldninger.
Jeg undrer mig – er dette korrekt for de danske small business’es? Min oplevelse er, at de er ret dygtige til at bruge sociale medier, netopæ fordi de ikke koster så meget og er supereffektive til markedsføring, især af vidensarbejdere, konsulenter mv.

Prøv at se på denne infografik og giv dit bud:( set hos Zwipe.dk)

 

Skriv kommentar 4. december 2011 kl. 17:46

Er din forretning også en blandet landhandel?

Skrevet af Abelone Glahn

 

blandet_landhandel

og der blir også solgt friskbagt bagerbrød!

Så dette skilt forleden og skal lige tilføje, at ud over det illustrerede bliver der også solgt nybagt brød: En fantastisk forretning. Granit, brød, brændsel og bolcher.

Nogle gange tænker jeg på, at jeg har lært, at man skal passe på med at have for mange forskellige ting i sin forretning, for det forstyrrer bare billedet og gør det svært for folk at forstå, hvad du laver. Men når jeg ser sådan en forretning, så passer den præcis lige ind i lokalsamfundet – lidt af det hele, og så til en god pris.

Hvordan ser din forretning ud? hvornår kan man tåle af have mange ting på hylderne ? Hvornår forvirrer det golk? Hvordan skiller man sine produkter ad, hvis man er solist og har forskellige spidskompetencer, der overhovedet ikke passer sammen?
Hver sin hjemmeside, hver sit domaine, hvert sit visitkort?
HVad gør du?

Skriv kommentar 4. august 2011 kl. 22:40

Så skal der gang i salget – lær hvordan den 2. august

Skrevet af Abelone Glahn

Lad mig stille dig nogle ganske simple spørgmål:

1. Hvem er dine fem største ønskekunder ? Sæt navn på, ikke bare type, men navn, gerne både firmannavn og kontaktperson.
2. Hvor stor omsætning ønsker du at få fra disse fem?
3. Hvordan skal du nå netop disse fem ønskekunder?
4. Hvornår skal du kontakte ønskekunden?
5. Hvornår skal du have solgt dit første produkt/ydelse til disse kunder?

Sommerskolen for selvstændige gør dig bedre til salgsarbejdet

Enkle spørgsmål ,der for nogle kan være uhyre svære at besvare, selv om de virker lette. Bare det at udpege, med navns nænvelse, FEM kunder, du ønsker at have i dit brød, kan være virkelig lammende for mange – for de har simpelthen ikke gjort sig så konkrete forestiller om, hvem de skal sælge deres ydelse til!

Spørgsmålet om, hvordan man så tilnærmer sig kunden, er også en mavepuster for mange salgssky. Men det er ikke spor svært – og det er nærmest en sport at sælge. Det kan læres.
Jeg holder sommerskole den 2. august i netop dette.
Så kridt skoen til den kommende sæson. Kom godt ud af starthullerne i august, når alle er kommet hjem fra ferie og du skal hente dit indtægtsgrundlag hjem.

Jeg underviser i Sommerskole for  Selvstændige, tirsdag den 2. august kl 13.30-17.00 i Salg for den salgssky selvstændige.
Det foregår på La Oficina, Frederiksberg i København.  Prisen er 685 kroner for kurset inklusive bogen Sæt pris på dig selv, af Ulla-Lisa Thordén.
Tilmelding snarest her på linket.

Skriv kommentar 25. juli 2011 kl. 16:15

Dagligstuen inddrages af kulturelle entreprenører

Skrevet af Abelone Glahn

Lille Lottenborg

I går var jeg til fernisering på Lille Lottenborg, der holder Saloner i sommerperioden. Det er en privat person, der har åbnet sit hjem for kunstinteressrede mennesker. Hendes dagligstuer er ryddet til fordel for ung og eksperimenterende kunst. De private gemakker er simpelthen stillet til rådighed for en salon, ikke et rigtigt galleri, men for et kig på kunst, man ikke så tit møder. Det foregår i en privat villa i Hellerup, som i går ved ferniseringen var stopfyldt.

En anden, jeg kender, har i en periode holdt jounalistiske saloner, hvor mediedækning blev diskuteret. 

Det at inddrage daglisgstuen til entreprenørielle aktiviteter ses oftere og oftere. I USA startede Living Room Concerts for mange år siden. Koncerterne foregår i intime omgivelser, hvor kunstnere får lov at spille for et lille publikum hjemme hos en privatperson , og indtjeningen består af entre og frivillige bidrag. Det kan systematiseres lidt mere : I Danmark findes der adskillige, der har taget initiativet op. Der er dannet en kæde af disse, som har forsøgt at sætte tingene lidt mere i system. En række meget vellykkede dagligstuekoncerter er dem, der holdes hos Merete Messmann og Stanley Samuelsen i Birkerød.

Margaret Lindhardt og Kurt Larsen underholdte og fik os til at synge med på Giro 413 -repertoiret
Margaret Lindhardt og Kurt Larsen underholdte og fik os til at synge med på Giro 413 -repertoiret

Og så må jeg da også fortælle, at vi her på Falster holder otte koncerter om året hjemme i vores egen dagligstue i Den gamle skole i Maglebrænde. Vi har ca 50 gæster til koncerterne hver gang, og når der kommer rigtig mange tilmeldte, lejer vi forsamlingshuset i nærheden og holder koncert dér. I fredags spillede Peter Abrahamsen og bell Pepper Boys for fulde huse.
Til sommer har vi to koncerter hjemme, hvor der også serveres ost og rødvin. Vi har kørt det i fire år nu med meget skiftende program , men altid med tætpakkede sale. Så har du et stort rum i huset og har mod på at få mange ind i dine rum, kan det anbefales at prøve at åbne sig for omverdnen med sjove, inspirerende tilbud til dem.

Skriv kommentar 29. maj 2011 kl. 08:56

Ældre indlæg

Bøger til selvstændige: