Kvinder

Podcast for kvinder om økonomi

Skrevet af Abelone Glahn

Lone Eriksen og Karin Høgh præsenterer Styr på penge-podcast

Lone Eriksen og Karin Høgh præsenterer Styr på penge-podcast

Forleden var jeg til en reception i anledningen af, at Lone Eriksen gik i luften med podcasten Styr på Penge.
Herligt, at man nu ind i ørerne kan få gode råd om økonomi.
Lone fortalt, at det ikke så meget var skemaer og talgennemgange, hun ville bruge sin podcast til, men til en generel forståelse af op og ned på økonomi, herunder hvilket tankesæt, der ligger bag vores økonomiske dispositioner.

Det var naturligvis podmother Karin Høgh der havde hjulpet Lone Eriksen med at sætte podcastene i gang. jeg hentede lynhurtigt den første episode ned, mens vi sad til receptionen.
Det samme kan du gør her http://www.styrpaapenge.com/category/podcast/, hvor du så kan aflytte den på din computer.

Jeg valgte at tage den med mig på mobilen, så jeg kan lytte til den i ro og mag, mens jeg pendler mellem København og Falster.

Tillykke til to seje damer.

Skriv kommentar 5. november 2012 kl. 21:38

Arr. for kvinder: Fra hobby til heltidsvirksomhed

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg har sagt ja til at tale to gange den 29. april kl. 12:30-16:30 i Udviklingspark Øresund i Greve i forbindelse med et arrangement, hvor overskuddet går til kvinder i Afrika-indsamlingen. (Det koster 150 kroner – alle optræder gratis – tilmelding her)
Arrangementet sætter fokus på forskellige vinkler på kvinder i erhverv.
Lad mig starte med de andre talere, der bestemt er interessante:

1. Charlotte Mannstaedt: Innovativ praksis i en ny, digital tidsalder

2. Annette Oxenbøll: Fra landmandskone til bakkesangerinde

3. og så mig selv, der taler om : Fra hobby til heltidsvirksomhed – om at tage sig selv og sin forretning alvorligt.

Du kan læse det fulde program her

Ind imellem er der workshops:

Abelone Glahn

Forfatter, foredragsholder, blogger og professionel networker samt indehaver af medierådgivningsbureauet aMedia. Abelone er desuden medstifter af Mikronet. Abelones foredrag sætter spot på niveauet og ambitionsniveauet i mindre virksomheder og giver indspark til, hvordan man arbejder målrettet med professionalisering.
Emne:
”Sociale medier for selvstændige” – facebook, linkedin, twitter, weblogs, diskussionsfora er mere end tidsspilde.

Charlotte Manstedt
Serie-iværksætter, supernetworker og proceskonsulent. Direktør i enmandshæren MannKind og involveret i en lang række udviklingsprojekter. Charlotte taler om at skifte fokus i økonomien fra vækst i omsætning og medarbejderantal til vækst i omsætning af idéer, viden, muligheder, kreativitet, innovation!

Emne: ”Networking som metode til at forretningsudvikle” – det handler om at øge det frie flow af idéer og viden. Find ud af, hvordan du bidrager bedst og hvad du selv får ud af det.

Anette Oxenbøll
Bakkesangerinde, kørende sælger indenfor finere damekonfektion, landmandskone og mediedarling. Anette har fuldkomment styr på sin identitet som ombejlet diva, landbohusmor og topprofessionel sælger med styr på både salgsmål og etikette – hvordan kombinerer Anette karisma, integritet og work-life balance her?

Emne: ”Knald på karrieren, styr på familien” – om samspillet mellem krævende karriere/egen virksomhed og et velfungerende familieliv.

Anne Kleinstrup
Kgl. operasangerinde, coach og selvstændig med bl.a. virksomheden Voicefitness, – en ægte diva, der formår at gøre sin entré med anstand. Anne vil træne os i at anvende stemmen og kropssproget som redskab i den personlige branding. Hun er selv et strålende eksempel på, hvordan man brænder igennem, og der vil i workshoppen være rig lejlighed til at prøve redskaberne på egen krop!

Emne: ”Stemmen som redskab i din personlige branding” – din stemme og dit kropssprog har afgørende betydning for, hvordan du brænder igennem. Her trænes!

Skriv kommentar 19. april 2010 kl. 21:01

Fra biks til business – når kvinder tænker vækst

Skrevet af Abelone Glahn

Fra biks til businessSe værktøj til bogen her>

Køb bogen her>
Forfatter: Karen Lumholt
Pris: 199.-

Om bogen:
Er du kvinde med egen mikrovirksomhed? Synes du, at du slider rigeligt i det – men ikke flytter dig så meget? Så er du ikke alene. Kvindelige selvstændige er flittige og rasende dygtige til det, de gør, men samtidig er de slemme til at sætte deres lys under en skæppe. Det er der ingen grund til. Tværtimod.

Fra biks til business bygger på erfaringer, som kvinder, der har været selvstændige i nogle år, har gjort sig. Den er fuld af staldtips, der kan hjælpe dig med at komme lidt lettere til tingene og sælge dig selv bedre. Den vil motivere dig til et gearskifte, så du bliver:

· mere professionel
· mere fokuseret
· bedre til at tjene penge

Kvinder har mange fortrin i erhvervslivet. Lad os blive endnu bedre til at udnytte dem.

Udgivelset 14-11-2008

2 boganmeldelser

 • 1.

  Lise-Lotte Ringby,  |  27. november 2008 kl. 10:08

  Bogen er anmeldt på Mikronet:

  Her er et uddrag:

  [Karen Lumholdt har bedre fat i at holde en anden type af virksomhed ”på sporet”. Den type virksomhed er formodentlig den, der appellerer mere til kvindelige iværksættere end til mandlige ditto.

  Dejligt tænkte jeg, det er lige den bog, jeg har brug for nu, hvor jeg selv har været i gang som rådgiver i 2-3 år. Og den henvender sig til kvinder, så kan det da være, jeg kan finde noget i den bog, jeg kan bruge. Jeg har jo haft kontakt til forskellige iværksætterrådgivere, hvoraf nogle af dem har haft diverse fordomme overfor os atypiske kvindelige iværksættere, der sikkert “ikke gider at arbejde. Hun vil sikkert hellere passe børnene derhjemme”.

  Og ganske rigtig – i bogen fandt jeg endelig den forståelse, jeg har brug for. Kvinder som mig, med børn, kan også være seriøse iværksættere, og måske oven i købet derved finde en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv….]

  Læs hele anmeldelsen her:

  http://mikronet.dk/weblog/2008/11/27/anm-fra-biks-til-business-nar-kvinder-t%C3%A6nker-v%C3%A6kst/

 • 2.

  vi-kvinder.dk  |  25. juni 2009 kl. 13:46

  Anmeldelse på http://www.vi-kvinder.dk

  Hvis du vil udvikle din selvstændige virksomhed fra ydmyg biks til en blomstrende virksomhed, er Fra biks til business noget for dig. Og det er uanset om du gerne vil blive i baghaven eller i kontorfælleskabet, fordi du har det godt dér. Men du vil gerne have større omsætning, nye samarbejdspartnere – og en udvikling der bringer nærmere til dine mål.

  Bogen er godt skrevet, praktisk anvendelig- og gennemgår punkt for punkt de områder, du skal tage stilling til: forretningidéen, balancen mellem arbejde og resten af livet, virksomhedens placering, 13 typiske faldgruber for kvinder, penge, sælg dig selv, PR og markedsføring, netværk og vækst i din virksomhed.

  Uanset om din virksomhed er helt ny eller kun på idéplanet, vil Fra biks to business give dig viden og værktøj, der vil bringe dig nærmere dit mål. Denne bog, der er udgivet i Børsen Mikros bogserie, vil uden tvivl blive anvendt og læst i laser, fordi den på en kort og præcis måde giver gode og brugbare råd.

  Børsen Mikro består af en bogserie og en hjemmeside med blogs og værktøj særligt rettet til mikrovirksomheder, selvstændige og freelancere. Du kan her følge faste bloggere, der ugen igennem kommer med nyheder og indsigtsfulde kommentarer om selvstændiges hverdag.

Skriv kommentar 4. november 2008 kl. 09:58

Kig dine kvindelige kunder i kortene

Skrevet af Abelone Glahn

Kig dine kvindelige kunder i korteneKøb bogen her>
Om bogen:
Handlekraft er et fænomen, der ofte forbindes med rigtige mænd, men på et enkelt område har kvinderne for længst taget førertrøjen på. På det moderne forbrugsmarked er kvinder jægerne, og de handler sig ud af det hårde liv. Til sig selv, til husstanden og til netværket. De er på jagt efter brands og butikker, der lytter og demonstrerer, at de har set, hvorhen vinden blæser, men hvordan kommer man i snak med disse købestærke, travle kunder?

I bogen Kig dine kvindelige kunder i kortene giver Helle Katholm Knutsen sit bud på, hvad der skal til for at nå den kvindelige kunde. Gennem forskellige indfaldsvinkler, interviews, reklameanalyser og gode råd får læseren øjnene op for et univers, som rummer så store forretningsmuligheder og alligevel er så forsømt herhjemme – op mod 80 procent af alle forbrugsbeslutninger træffes af kvinder, og det gælder stort set alle produktområder.

Læs om Helle Katholm Knutsen her>

6. oktober 2008 kl. 20:07

Få styr på tiden – sådan bliver du mere effektiv

Skrevet af Abelone Glahn

Få styr på tidenSe værktøj til bogen her>
Køb bogen her>

Forfatter: Trine Kolding
Pris: 199.-

Om bogen:
“Få styr på tiden” rammer lige ind i en klassisk problematik hos såvel freelancere som fastansatte: Hvordan får jeg tiden til at slå til? Hvordan organiserer jeg mit arbejde, så jeg bruger min tid effektivt? Det handler om at organisere sit arbejdsliv, så man tager sig tid til det, der er vigtigt.

I bogen viser Trine Kolding fire væsentlige punkter for den, der gerne vil være mere effektiv:

 1. Sæt klare mål
  At have mål for sit arbejde giver overblik og hjælper dig til at navigere gennem den travle hverdag.
 2. Prioriter de vigtige opgaver
  En god huskeregel for vigtige opgaver: Du ved, du er i gang med de rigtige aktiviteter, når de bidrager til at nå dine mål
 3. En realistisk balance
  Uanset hvor hårdt du arbejder, er det at faktum, at der er 24 timer til rådighed i døgnet. Hvor meget skal du nå? Jo før, du accepterer, at du aldrig når “det hele”, jo nemmere bliver det at få styr på sin tid.
 4. Struktur på arbejdsdagen og opgaverne
  Du skal planlægge og strukturere arbejdsdagen og opgaverne, så du reducerer tidsrøverne og samtidig finder tidssparerne. Det handler kort sagt om at arbejde smartere.

Disse og mange andre råd giver dig sammen med bogens mange brugbare værktøjer indsigt i, hvordan du kan blive bedre til at styre din tid.
Udgivet 24-10-2007

1 boganmeldelse

 • 1.

  Tina Samuelsen, for Mikronet  |  13. november 2007 kl. 11:31

  Få styr på Tiden – sådan bliver du mere effektiv.

  Anmelder: Tina Samuelsson. Selvstændig med – som de fleste andre selvstændige i mindre virksomheder – et konstant efterslæb af ufærdige projekter og opgaver der ikke er løst til tiden. En del af den primære målgruppe.

  Indhold:

  Bogen er skrevet af Trine Kolding, som i mange år undervist i personlig effektivitet og planlægning. Trine Kolding har startet sin egen virksomhed i 2004, og kender derfor alt til de udfordringer, som følger med det at være selvstændig, herunder styring af tid og effektivitet.

  Bogens titel rammer præcist, hvad den handler om: Få styr på tiden. Sådan bliver du mere effektiv.

  Den primære målgruppe er nystartede og mindre selvstændige, der har svært ved at få kalenderen til at hænge sammen, men bogen indeholder nogle vigtige redskaber, og kan med fordel læses af alle, uanset om man er ansat eller arbejder for sig selv.

  Læseren får konkrete og let tilgængelige løsninger på, hvordan man får mere effektivitet ud af den tid, man i forvejen bruger på sit arbejde. Vel og mærke effektivitet uden stress og uden at skulle løbe stærkere.

  Anmeldelse:

  Bogen er et overflødighedshorn af løsninger og forslag, der er effektive, let omsættelige og enkle at overskue, for den som ønsker at tage sit tidsforbrug og effektivitet op til revision.

  Den tager fat på begrebet effektivitet. Kommer omkring værdier, mål og prioritering. Introducerer nye ord som Tidsoptimist og Tidsbudget. Og sætter fokus på planlægning, vaner og motivation.

  Bogen er et praktisk redskab med konkrete test og opgaver. Den er let læselig, fyldt med inspiration, og holdt helt nede på jorden, så intet virker uoverskueligt, men tvært i mod særdeles fristende at gå i gang med.

  Trine Kolding er tilhænger af små justeringer og små skridt. Èn svale gør ingen sommer – men den gør, hvad den kan. Du skal ikke revolutionere dine vaner, men i stedet udvælge et af redskaberne, som du indøver i en måneds tid. Når det virker det for dig, kan du gå videre med et andet redskab.

  Læseren får et nyt syn på den tid, som anvendes på arbejdet, og især på den kvalitet og effektivitet, som tiden indeholder – eller mangler.

  Bogen anviser løsninger til at få overblik over, hvad tiden bruges til, hvordan man mere effektivt kan prioritere og planlægge, opsætte nogle realistiske mål og indarbejde nye vaner.

  Hvis du ikke synes, du har tid til at læse bogen, så tag dig tid. Du vil få mere tid, når du har læst den, og den er et uundværligt redskab til alle os, der synes vi aldrig har tid nok.

Skriv kommentar 5. september 2007 kl. 09:57

Bøger til selvstændige: