Arbejdsmiljø

Brug sommerferien 2014 til at skaffe flere kunder!

Skrevet af Abelone Glahn

Få værktøjet i ordenSå er der åbent for tilmeldingerne til Sommerskolen 2014, hvor jeg hjælpe selvstændige med at få flere kunder og større synlighed.

Jeg kører tre efterspurgte kurser i LinkedIn:
1. Et grundkursus til dig, der gerne vil bruge platformen endnu mere end det visitkort, du engang for længe siden udfyldte.

2. Et eksklusivt og dybdegående kursus til den selvstændige med egen virksomhed, som allerede kender LinkedIn, og som vil bruge LinkedIn som salgsredskab, til at skabe leads og til at målrette sin indsats på. Der bliver ikke lukket så mange ind på holdet, så vi har tid til den enkelte deltager.

3. Og til slut et kursus i at være leder for grupper på LinkedIn – mange bliver kastet ud i at skulle passe en gruppe, unde at have fået en god forklaring på, hvordan man holder liv i den, får folk til at bidrage og holder en vis kadence i antallet af indlæg. her får du masser af tips og tricks til at drive en aktiv gruppe.

LinkedIn grundkursus
Torsdag den 31. juli 2014

Sådan skaffer du kunder i sommerferien!
Eksklusivt kursus  for selvstændige og freelancere, der vil sælge mere ved hjælp af LinkedIn.
Torsdag den 7. august 2014  Begrænset antal pladser!

Workshop for tovholdere og moderatorer på LinkedIn grupper
Torsdag den 14. august 2014    Begrænset antal pladser!

Tidligere kursister får rabat

Skriv kommentar 10. april 2014 kl. 07:45

Sådan arbejder du bedst på café

Skrevet af Abelone Glahn

Avisen.dk har en god artikel om, hvordan man bedst arbejder med sin bærbare fra en cafe.
Her i kort udgave:
1. fedt for personalet, tal med dem, småsnak og hjælp til med at bære brugt service hen til disken

2. Vær en god kunde. Husk at lægge omsætning.

3. begræns dig – fyld ikke for megt på bordene

4. Udvis god mobilstil – lydløs telefon og dæmpet tale

5. Få styr på strømforbruget – lad computer og telefon op hjemmefra,  Slå den trådløse fra i perioder, for den sluger strøm.

6. Husk egne forl;ngerledninger / gerne med to eller tre bensstik

7.  Arbejdsklima kan forbedres hvis du tager h’retelefoner med

8. Tag p[ biblioteket i stedet

8. Tag på biblioteket i stedet

Her er, hvad avisen.dk skriver i sin fulde l;ngde under dette punkt….
Hvis du trænger til at komme væk fra både hjemmearbejdspladsen, men også kaffemaskinens evindelige hyl, så tag på biblioteket i stedet, som også har trådløst internet. 

Har du selvjustits til at holde dig fra Facebook på din bærbare, så er der simpelthen ingen distraktioner på biblioteker. Her lugter der også mere af fordybning og arbejde end på de fleste caféer.

Skriv kommentar 16. november 2010 kl. 08:39

The Hub åbner i København

Skrevet af Abelone Glahn

Så har The Hub endelig fundt lokaler i København. The Hub er et internationalt community af selvstændige, freelancere og iværksættere med ideer, og findes i en slags kæde af åbne kontorfællesskaber verden over.  The Hub er  mere præcist “et globalt fællesskab af mennesker fra alle erhverv, baggrunde og kultur, der  arbejder for på nye måder at  løse alverdens mest presserende sociale, kulturelle og miljømæssige udfordringer”, som der står på Hubs egen hjemmeside.

Nu er The Hub endelig kommet til København, eller rettere, initiativtagerne til en københavnsk afdeling har længe været her og har længe ledt efter lokale. Nu er lokalet fundet, det ligger på Nørrebro, og den 25. november (2010) kan man komme ind og give en hånd med til ombygningen og se lokaliteterne.
Onsdag den. 25. November kl 17 – 20 
Nørrebrogade 52 C  2.tv 

På denne dag er det muligt at komme forbi og se The Hub og komme med input til indretning. Så kom, hvad enten du har en møbelbygger i maven eller bare har lyst til at se stedet.

Disclaimer: Jeg har ikke personligt noget med stedet at gøre, men jeg hylder initiativet og er på initiativrige selvstændiges vegne glad for, at det internationale også er kommet til Danmark. ved at blive medlem i The Hub får man jo mulighed for at have et sted at gå hen, når man for eksempel kommer til Stockholm, berlin, prag eller Sao Paolo, CapeTown, Bombay eller Atlanta, bare for  at nævne nogle af de steder, The Hub er etableret.

Skriv kommentar 13. november 2010 kl. 10:42

Har du plads til en skurvogn?

Skrevet af Abelone Glahn

Sidder i øjeblikket til den sidste af “Sommerskolerne for selvstændige”,som har kørt over juni-august. Den sidste ledes af Pia Jønsson, som fortæller om forskellige muligheder for at drive egen virksomhed fra forskellige rum.

Pia Jønsson venter på, at Lars Billeschou får fortalt om  LaOficina, inden hun underviserEt af spørgsmålene er, om man kan  frigøre sig fra hjemmet ved at arbejde fra en skurvogn i haven. En af deltagerne har et annex, hun arbejder i, og det betyder meget for hende, fortæller hun.

Flere fortæller, at de har øget omsætningen ved at flytte ud af hjemmet og i kontorfællesskaber, alene fordi de dermed tager deres egen forretning mere alvorligt og bliver mere disciplinerede.

Jeg oplever selv, at der er skiftende behov gennem en freelancetilværelse. I perioder har man brug for at være hjemme, i andre for at vokse sammen med andre. Jeg selv har været glad for at kunne kombinere, dels med et satelittilhørsforhold med La Oficina, og dels som partner i First Link.

Provinsen mangler “konkollegier”
Der er dog nogle af kursisterne, der udtrykker vanskelighed med at finde et passende sted at være sammen med andre, fordi de bor i provinsbyer, hvor det samme frugtbare miljø kan være svært at opdyrke.
Jeg bor selv i provinsen i nærheden af Stubbekøbing, og der har været adskillige tiltag til, at nogle selvstændige flyttede under samme tag. Det har alligevel været ret svært at få etableret, og en rigtig god mellemløsning har været at danne nogle “mødeklubber”, hvor man ikke fysisk bor sammen, men aftaler en arbejdsfrokost hver anden uge,eller et månedligt møde sammen med konkolleger eller arbejdsrelaterde samarbejdspartnere.

Det er iøvigt sådan, at Mikronet blev dannet – Mikronet, som holder jubilæumsseminar den 25. september – har sit udspring i en lille kreds af selsvstændige, der mødes på Lolland-Falster.
Der er lige blevet åbnet for tilmelding!

1 kommentar 10. august 2010 kl. 14:59

Arbejdsglæde og arbejdsrum – sådan!

Skrevet af Abelone Glahn

Som mikrovirksomhed skal du sætte arbejdsglæden før noget som helst andet. Hvis din forventning er, at du skal ofre dig selv for at få det til at virke, bliver det en selvopfyldende profeti. Hvis du i stedet skaber et arbejdsliv, hvor arbejds-glæden er central, hvor du har det skægt, og hvor der også er plads til parforhold og venner, har du meget nemmere ved at få succes og tjene penge. Undersøgelser viser, at glade mennesker er mere kreative, produktive og langt bedre til at sælge sig selv end de, der forventer, at det skal være surt og hårdt.” 

Så enkelt kan det siges – skab din egen arbejdsglæde og få gang i din forretning!
Citatet stammer fra Alexander Kjerulf, Chief Happiness Officer, som i Pia Jønssons bog “Rum til at arbejde” citeres adskillige gange, fordi han pointerer, at arbejdsglæden skal drive værket også for selvstændige.

Læg mærke til rosen, jeg lige har plukket

Læg mærke til rosen, jeg lige har plukket

Arbejdsglæde opstår på mange måder, og har mange ansigter, og jeg har lært at arbejde bevidst med det – blandt andet af Teri Lonier, der er en gamml garvet freelancer fra USA, som iøvrigt holder op nu – derom i et andet indlæg senere. Hun lærte mig ( igennem en af sine bøger) at sørge for at rydde et sted, hvor jeg kunne pakke mine forsendelser uden først at skulle rydde en masse ting væk. Simpelt, enkelt, hvorfor have jeg ikke vurderet vigtigheden af det tidligere.

Og sådan er der mange indlysende ting, man ikke tænker om sit eget arbejdsmiljø, og om de rum, man skaber omkring sig til at arbejde i.

Pia Jønsson hjælper dig med at skabe de rigtige rammer om dit abejdsliv

Pia Jønsson hjælper dig med at skabe de rigtige rammer om dit abejdsliv

Pia Jønsson har for Mikrobusiness skrevet bogen “Rum til at arbejde”.
Hun holder den sidste Sommerskole for selvstændige i år, nemlig tirsdag den 10. august kl 13.30-17.00 i København, hvor hun fortæller om:
–  Ude eller hjemme – hvad er bedst?
– Arbejdsplads i hjemmet – hvor professionel er du?
– Kontor uden for hjemmet
– Stress, kedsomhed og andre risici
– Opladning , arbejdsglæde og velvære og
– Forsikringer mv. – kom godt over “jurabjergene”

Tilmeldingen sker her.

At ens omgivelser er med til at afgøre, om arbejdsglæden kan indfinde sig, er evident, men ikke desto mindre noget, som man ofte overser.
Min egen arbejdsglæde kan jeg mærke, når jeg på bestemte morgener, hvor vejret og temperaturen er på en særlig måde, kan lugte bøger, papir, tryksværte og en særlig form for fylde i mit arbejdsrum, der er et gammelt klasselokale i en gammel skole langt ude på landet.  Det er som om de næsten 80 år, som rummet nåede at fungere som læringsrum med tanker og visdom, sidder tilbage i væggene og hjælper mig.
Når jeg kommer ind i rummet,  kan dets duft alene fortælle mig: Dét her blir en god arbejdsdag.
Tager jeg en frisk buket blomster fra haven med ind, i denne tid phlox, så er jeg helt parat til  en god dag.
Hvad skaber arbejdsglæden hos dig?

Skriv kommentar 29. juli 2010 kl. 20:42

I sommerhus med forsvindende internet

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg har lige tilbragt nogle arbejdsdage i et sommerhus, hvor dækningen på mit mobile internet var sindssyg dårlig. Jeg vandrede rundt det meste af dagen for at finde det sted på grunden, hvor forbindelsen var mest stabil, og en af dagene blev Man må lide for at finde internetforbindelse i visse sommerhusområderjeg nødt til at sidde under et nåletræ med masser af tæger og myg for at få forbindelse til min mail.

Tapperheden skulle gerne lyse ud af dette foto.

Hvad værre var, viste sig nogle dage senere, hvor internetforbindelsen kun kunne fremtrylles på terrassen i bagende sol. Jeg SKULLE have noget arbejde sendt, så jeg sad i 35 graders stikkende sol for at få forbindelse og for ikke samtidig at blive skoldet, smurte jeg mig ideligt med solcreme.

PLUDSELIG, da jeg skulle rykke på maskinen for at få genetableret forbindelsen, der sprang fra konstant, røg modemmet ud af maskinen og direkte ned gennem gulvbrædderne i terrassen. Jeg iførte mig alskens overlevelsesudstyr, handsker og sokker ( mindst 45 grader varmt udstyr) for at kravle gennem brændenælder, småføer og snegle under terrassen, kun for at opdage, at den var forsynet med cement hele vejen rundt – jeg kunne ikke komme ned til mit modem, og en kunde ventede på en mail.

Selv om det ikke var mit sommerhus, endte jeg med at bryde gulvet op, og samlede så iøvrigt et par knive , en gaffel og en tier op, som også var røget ned i årenes løb. Bankede pænt brættet på plads, uden at værten opdagede det og fortsatte mit arbejde.

Mit Mobile internet forsvandt på flere måder

Mit Mobile internet forsvandt på flere måder

En time senere kom min bror på hastevisit. Det første, han gør, er at tabe datterens Iphone direkte ned samme sted. Aldrig har jeg set en mere stresset mand, da jeg fortalte ham, at der var cement hele vejen rundt og at han ej heller kunne kravle ind og hente telefonen.
MEEN, søster havde løsnnigen, og brættet lå heldigvis løst nok stadig til at vi fiskede mobilen op.
So much for small devices – det er fint, at de er små, lette og nemme at have med sig, men engang imellem er nogle af de ting vi bruger i det daglige faktisk så små, at jeg savner tyngde og fylde. Det samme gælder USB stik – jeg har faktisk fravalgt de letteste USB stik og forsynet det, jeg pt bruger mest, med en nøglering, for de nyeste er så små, at man forlægger dem i en bukselomme, eller de bliver uigenkaldeligt væk i min dametaske.

Nå, svedig sommer til alle.

1 kommentar 11. juli 2010 kl. 11:05

Fordybelse kan være udskydelsesadfærd!

Skrevet af Abelone Glahn

En undersøgelse, som ASE netop har lavet, viser, at selvstændige holder markant mindre ferie i år, fordi krisen har gjort, at de enten skal løbe stærkere for at indhente handel, de har mistet, eller fordi de har måttet fyre folk og selv overtage deres job.  

Men det kan også være, at de selvstændige holder mindre ferie, fordi de er på efteruddannelse – i hvertfald var der et pænt stort hold selvstændige på Sommerskole for selvstændige hos Trine Kolding i går på La Oficina på Frederiksberg.  

Overspringshandlinger avler overspringshandlinger så din tid kan hurtigt gå med det forkerte

Alle kursisterne fik Trines bog, som ses i forgrunden

 

Nogle af Trines guldkorn var:  

Vejen ud af oversprings-handlinger er at finde ud af, hvorfor man springer over.
Det er tabubelagt at have udskydelses-adfærd. 

Der er ikke så mange, der taler om, at det for eksempel også er udskydelsesadfærd at bruge rigtig meget tid på den opgave, man kan lide at lave!
Man fordyber sig unødigt, og arbejder faktisk mindre effektivt hen mod det mål, man har sat sig for den samlede indsats i virksomheden. 

Lav derfor klare, målbare mål hver måned.
At have klare målelige mål for sin virksomhed er grundfundamentet for ens virksomhed.
Alle værktøjer til tidssstyring virker kun, når vi har nogle klare mål og ved, hvad vi vil bruge tid på, ellers ender du med at løse opgaver i den rækkefølge, de kommer ind, eller i den rækkefølge, som nogen råber sig plads til.  

At have konkrete mål gør, at du kan se vejen foran dig.
Hvor mange kunder skal vælge mig hver måned, hvem vil jeg have til at vælge mig, og hvor mange enheder skal jeg sælge for at nå det mål, jeg har sat? kunne være målelige mål.  

Mere i Trines bog.  

Jeg er helt sikker på, at deltagerne lige som jeg, på vejen hjem tænkte meget over tidsbudget og over, hvordan man undgår at miste fokus på målet – for tit.  

Find Trines skabelon til Tidsbudget her:  

Der er to sommerskoler tilbage:
  

Det virtuelle håndtryk skal plejes på nettet

Det virtuelle håndtryk indgår i kursusmaterialet

 

Tirsdag den 27. juli underviser jeg selv i Onlinemarkedsføring med fokus på blogs og sociale medier. 

 

Bogen Rum til at arbejde skrevet af Pia Jønsson

Bogen indgår i kursusmaterialet

 

Tirsdag den 10. august underviser Pia Jønsson i, hvordan man finder og skaber de bedste rum til sit arbejde – noget, der også blev fremhævet vigtigheden af i går hos Trine, fordi mange overspringshandlinger finder sted, fordi man simpelthen ikke har det bedste arbejsrum om sig, hverken fysisk eller psykisk.
Pia vil komme ind på, hvordan man skaber det.Tilmeld dig sommerskolerne her:

Skriv kommentar 7. juli 2010 kl. 18:05

Øv, har ikke tiden, men ville bare så gerne

Skrevet af Abelone Glahn

I går sendte jeg besked ud på en postliste om den næste sommerskole for selvstændige, nemlig kurset om at lære at få styr på sin tid.
Det var en form for servicemeddelelse, som egentlig ikke krævede svar, men der var en modtager, der skrev tilbage:
“Øv, har ikke tiden, men ville bare så gerne”

Jeg kender ikke hendes situation, og hun har sikkert ret i, at hun ikke har tiden, men tænkte, at engang imellem skal man måske TAGE sig tid, for der er aldrig nogen der GIVER DIG TID.

Styr din tidTid er noget ,vi selv skal administrere, og en af de ting, jeg har lært hos Trine Kolding, er at lade være md at presse så meget ind i min kalender, at der ikke er plads til uforudsete ting – som for eksempel et godt kursus, som jeg helt sikkert vil få mere tid ud af at deltage i !
Siger jeg, fordi jeg HAR været på rines kursus, og fordi jeg HAR læst hendes bog og hendes blogindlæg, og jeg HAR ændret vaner.

 

 

Den oplysning, der var mest central for mig, var at  40 procent af din arbejdstid går med noget, du ikke havde planlagt.

Da jeg første gang læste denne oplysning i bogen  “Få styr på Tiden” af Trine Kolding,  kiggede jeg endnu en gang på, hvordan jeg selv bruger min tid.
Det er såmænd rigtig nok – her til morgen skulle jeg nå et par mails inden klokken 9, og mellem 8 og 9 blev jeg forstyrret to gange.
Jeg  ved, at selv om det er sidste dag, før Danmark går i stå og går på sommerferie, er der rigtig mange ting, jeg skal nå, men jeg må allerede indstille mig på, at jeg ikke når dem alle, for der vil “komme en slæde i vejen”. Så jeg kan lige så godt indstille mig på at prioritere 2 max 3 ting.

Indlægget her er en af de ting, jeg prioriterer højt. Fordi jeg ved at, – hovsa, der ringede telefonen – det var en journalist fra Randers Amts Avis – men det var heldigvis ikke til mig, men til min mand –   …fordi jeg ved, at Trines indsigt i, hvad der sker i løbet af en selvstændigs arbejdsdag har været megacentralt for min egen kalender.  Det kan andre også bruge.

Trine Kolding underviser selvstændige  i tidsstyring
tirsdag den 6. juli  på La Oficina på Frederiksberg i København.
kl 13.30- 17.00
Pris 685.- kr inkl bog, forplejning og gratis prøvedag på La Oficina
Se mere om Sommerskolerne på denne blog.

Få styr på tiden  - sådan bliver du mere effektiv Få styr på tiden – sådan bliver du mere effektiv

 Se redskaberne til tidsplanlægning her
Tidsregnskab
Tips til perfektionisten
Tidsbudget 
10 års-jubilæet

PS: Trine Kolding har også skrevet andre bøger om tidsstyring for eksempel
Førstehjælp til travle børnefamilier” , ”Førstehjælp til travle medarbejdere

Skriv kommentar 25. juni 2010 kl. 10:11

Undgå stress

Skrevet af Pia Joensson

Hver tredje dansker føler sig stresset, viser en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed. Men hvorfor forholder det sig egentlig sådan? Kan det i nogle tilfælde hænge sammen med, at det at have travlt er blevet synonymt med at være betydningsfuld? Det har måske i en ikke så fjern fortid været en del af forklaringen, men selvfølgelig hænger det ikke så entydigt sammen, og da slet ikke længere. Den selvstændige, der i dag til et middagsselskab henkastet fortæller, at han faktisk ikke læser mails om aftenen eller i weekenden høster nok mere respekt, end den der skal besvare tre SMS’er under forretten.

Stressen kommer!
Stress er i dag anerkendt som noget nær en folkesygdom, og stress er blevet et ord, vi bruger i flæng, når vi vil fortælle omverdenen, at vi halser rundt for at nå dette eller hint. Men ordet kan med fordel gradbøjes, for der er meget stor forskel på at have travlt og at have stress. Stress er en tilstand, der i værste fald kan have en række alvorlige følgevirkninger såsom hjerte-/karsygdomme, depression, og som kronisk kan skade korttidshukommelsen. For nu blot at nævne et par af de virkelig kedelige konsekvenser.

Sig nej, pyt og bed om hjælp
Hvis du begynder at føle dig stresset, har du fået det første hint om, at arbejdsstilen skal lægges om her og nu, så du undgår at blive ramt af stress i en grad, så du er ude af stand til at passe din mikrovirksomhed i en kortere eller længere periode. Det er vigtigt at reagere på følelsen hurtigst muligt. Indarbejd de tre vigtigste stresshåndteringsværktøjer i din hverdag: Sig nej, sig pyt og bed om hjælp. Sig nej, hvis du ikke har tid, overskud eller kompetencer til at løse en given opgave, sig pyt hvis du må lave et “ja” til en opgave om til et “nej” undervejs i processen og bed om hjælp – både til at få ændret din arbejdsstil og til at løse de opgaver, du ikke selv kan varetage uden at få stress.

Skriv kommentar 15. september 2009 kl. 19:22

Hold pause!

Skrevet af Pia Joensson

Apropos på P1 havde i begyndelsen af august begrebet pause som tema. I en række radioprogrammer blev emnet behandlet fra forskellige interessante vinkler. Blandt andet fortalte psykolog og direktør for Center for Stress og Trivsel, Jeanett Bonnichsen, at vi i og for sig godt kan tåle at have travlt, og at det sådan set ikke alene er mængden af opgaver, der får os til at føle os stressede. Det er manglen på pauser, der får bægeret til at flyde over. Hvis vi springer pauserne over, SÅ bliver vi stressede.

Dengang en stor del af danskerne var bønder, var det ganske utænkeligt at forstyrre nogen i deres middagspause. Men i dag eksisterer middagspausen næsten ikke. Det er på en måde synd og skam. Nu tager vi i stedet nogle små pauser i løbet af dagen, som det nu passer med arbejdet – ikke nødvendigvis, som det passer med vores behov. Og en ordentlig skraver bliver det sjældent til i dagens løb, med mindre vi arbejder hjemmefra. De heldigste lister sig til et power nap. Det er ikke som i Taiwan, hvor lyset i kontorlandskabet simpelthen går ud midt på dagen, så medarbejderne kan tage en lur under deres arbejdsbord. Den synkroniserede pause fungerer formodentlig som et tiltrængt afbræk i en arbejdsdag, der strækker sig over rigtig mange timer – og som en slags sidegevinst lærer man så sine kolleger at kende på den helt afslappede måde.

Opladningspauser

Jeg skriver i bogen om de vigtige opladningspauser. Opladningspauser er de små afbræk, du bør tage fra dit arbejde i løbet af dagen for at bevare arbejdsglæden og få overskud til dit arbejde. Når vi ikke holder pauser, har vi tendens til at miste overblikket, og når vi mister overblikket, føler vi os stressede, og når vi føler os stressede, begynder vi at producere det farlige stresshormon. Det er en ond spiral, det bare er med at få brudt.

En opladningspause kan bruges til at gå ud i det fri og trække en mundfuld luft, til at sidde og glo ud i luften, til meditation, til fysisk aktivitet eller til at gøre noget for en kollega (hente kaffe eller hjælpe med at fjerne et papir, der har sat sig på tværs, ud af printeren). Kun fantasien sætter grænser.  Det vigtige er, at du udfylder pausen med noget, der nærer dig, og at du holder pause, når du mentalt og fysisk kan mærke, at du trænger til det. Også når du har travlt – for den tid du bruger på pausen i stedet for på arbejdet i udmattet tilstand, kommer trefold igen. 5-10 minutter kan gøre underværker.

1 kommentar 3. september 2009 kl. 16:28

Ældre indlæg

Bøger til selvstændige: