Du belønnes for at rekruttere via dit netværk

Skrevet af Abelone Glahn

Your connections:

Their connections:

Your network:

 91

 

 25,800+

 

 1,318,600+

Stadig flere virksomheder får øjnene op for, at de kan spare penge i rekrutteringsprocessen ved at bruge deres egne ansattes netværk.
Derfor ses i stigende grad, at ansatte belønnes, hvis de kan  hjælpe virksomheden med at finde nye medarbejdere gennem deres netværk.

At finde egnede kandidater til stillinger i sit netærk kan gøres meget nemmere, hvis man også udbygger sit netværk elektronisk via Linked In, Ecademy og andre online-business netværk.

Avisen nævner, at næsten halvdelen af alle britiske virksomheder tilbyder en kontant belønning til ansatte, som finder egnede jobkandidater blandt venner og kontakter, og nævner eksempel på, at et selskab har sparet 50 % af omkostningerne til at hyre nye medarbejdere.

Jeg har set historien i Karrieretillægget i Berlingske, der også nævner en række forbehold overfor metoden, blandt andet om man kan sikre sig, at medarbejderens anbefalinger ikke er farvet af personlige sympatier.

Det er forståeligt, at rekrutteringsmetoderne ændres således i en tid med en mindre arbejdsstyrke og mangel på kvalificeret arbejdskraft.
Jeg håber så på, at oplysninger som disse gør, at virksomhederne forstår vigtigheden også af at træne medarbejderne i at netværke, og at anerkende, at dette er en del af arbejdsindsatsen, – især hvis man vil undgå nepotisme.

[tags]dit virtuelle håndtryk, Linked In, netværk, rekruttering [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 19. april 2007 i kategorien: Netværk og networking . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Abelone » Rekrutter&hellip  |  24. april 2007 kl. 14:10

    […] netværk er guld værd, når der skal rekrutteres. Det slår flere og flere fast, men hvor mange er klar over, at det betyder, at virksomhederne skal bakke op om deres […]

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: