Din personlighed er vigtigere end økonomioverblik

Skrevet af Abelone Glahn

hvorforsmilerviolinisten.gif

Iværksætterens personlige egenskaber er den afgørende faktor for, om man lykkes med sin nye virksomhed. Det mener ni ud af ti registrerede revisorer ( fra Foreningen af Registrerede Revisorer), der er blevet spurgt om det vigtigste for, at en iværksætter lykkes.

Det er klart mindre vigtigt med faktorer som forretningsidé, kapital og konjunkturer, og dét vækker til eftertanke om, hvordan rådgivningen tilrettelægges, fremhæver erhvervspolitisk direktør i FRR, Michael Rugaard i erhvervsbladet i dag:

– Selvom undersøgelsen ikke siger, hvilke personlige egenskaber, der skal til, lægger det op til en grundlæggende diskussion af den måde, iværksættere bliver rådgivet på, som i dag handler meget om markedsanalyser, markedsføring, jura og skatteforhold. Selvfølgelig skal man have forretningsplaner, koncepter og budgetter på plads, men det forslår jo ikke alene, hvis man mangler – eller ikke er bevidst om – nogle nødvendige personlige egenskaber.

Og han konkluderer:

Derfor bør man kigge grundigt på rådgivningen og skabe grundlag for, at en iværksætter kan gøre op, om vedkommende personligt er klar til opgaven eller i det mindste kan forberede sig på de udfordringer, der kommer rent personligt.

(min fremhævning)

Jeg synes, jeg langsomt kan se, at der sker denne ændring i rådgivning, men ofte først, når iværksættervirksomheden er vokset, sådan at der også er tale om, at lederen skal udvikle lederegenskaber. Så hvis man på baggrund af revisorernes vurdering nytænker iværksætterrådgivningen til også at se indad, på personen selv, og på hvilke kvaliteter og styrker, personen har, så er vi kommet et pænt stykke videre.

I min bog Frie Agenter fremhæver jeg i Fri agentplanen, hvor vigtigt, det er at iværksætteren ser ikke alene på sig selv, men også på sine omgivelser som medspiller.

Hent gratis fri agent planen her:

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 28. maj 2008 i kategorien: Skarpe skud . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: