Dilemmaet med to blogs – hvad ville du gøre?

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg står i et dilemma.

Jeg blogger to steder.
Det ene er nemt at finde, www.abeloneglahn.dk , men jeg blogger ikke der så meget

Det andet er sværere at finde, www.borsenmikroblogs.dk/Abelone , men her blogger jeg til gengæld megameget.

 • Skal jeg feede den meget-anvendte blog ind på den mindre-anvendte, da jeg i princippet blogger om nogen lunde de samme ting, men alligevel med en mere personlig og holdningsmæssig tilgang på den private.
 • Eller er det ikke velset at der er de samme indlæg to steder?

I forvejen feeder jeg mine blogindlæg fra den meget anvendte blog ind på Kforum, hvor der kommer en del kommentarer, som ikke finder vej til den oprindelige blog.

Hvad siger I som læsere?

Jeg ved, at flere står i samme dilemma og vil meget gerne høre fra Dorte Toft, der også har to blogs, og fra Trine-Maria Kristensen, der også har to blogs, der ind imellem emnemæssigt lapper over hinanden.

Baggrund:
Børsen Mikro er jeg fast blogger og blogger primært om selvstændige og netværk, og på www.abeloneglahn.dk blogger jeg om selvstændige, netværk samt om tvillinger, som er min passion.

Den sidste www.abeloneglahn.dk ligger ret stille, fordi jeg i en periode har valgt at sætte mine kræfter ind på BørsenMikro, men jeg kan se på google, at min blog på www.abeloneglahn.dk kommer meget højt op i søgeresultaterne.

Nogle går altså forgæves, hvis de skal se den mest aktive “Abelone Glahn”

Hvad ville I gøre ?

torn between to lovers

(og imens du tænker, kan du jo nynne “Torn between to lovers”)

[tags]blogging, doubleblogging, dorte toft, trine-maria kristensen, kforum, abelone glahn [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 29. november 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

4 kommentarer Skriv kommentar

 • 1.  |  29. november 2007 kl. 11:07

  […] mellemtiden m

 • 2. Trine-Maria  |  29. november 2007 kl. 20:53

  Hm – jeg har haft nogle af de samme overvejelser.

  Jeg har valgt at blogge begge steder – og vi ligger godt i søgemaskiner med begge blogs, men har alligevel plads til forbedringer og en af de ting vi skal se på er, hvordan vi får optimeret arbejdsgangen

  For eksempel sådan at jeg kan blogge et sted og så vælge at vise indlægget flere steder – men det skal jo lige sættes op 🙂

  Derudover har jeg ladet mig fortælle at man risikerer at Google kun indekserer den ene af de blogs man skriver, hvis man ord til andet gentager blogindlæg, så det vil også kræve lidt forskning i muligheder og trusler (personligt ville jeg nødig risikere at vores virksomhed ikke indekseres!)

  Når det er sagt – altså at integrationen kunne gøres bedre – så mener jeg ikke, jeg kan undvære nogle af mine blogs. Hovedetpaabloggen er mig og mine meninger om alt muligt – og Social Square er virksomheden og mine/vores meninger om social software og organisationer.

  Dit valg er måske også sværere fordi du ikke selv ejer mikrobloggen? Jeg ejer trods alt begge mine blogs med hud og hår 🙂

  Og mht. søgninger i Google så lyder det mærkeligt, at du ikke ligger godt i søgninger i Google med denne blog, når det er her du er mest aktiv. Der må være noget søgemaksineoptimering, som kan hjælpe på den del? (kontakt evt. Mikkel deMibs SEO firma og få sådan en gennemgang af, hvordan sitet er optimeret og hvad I kan fikse let – det koster lidt, men måske det kan løse en del af dit problem, hvis altså ikke den der har sat bloggen op selv kan optimere lidt?)

 • 3. Lars K Jensen  |  29. november 2007 kl. 21:00

  Jeg ville nok finde et eller flere overordnede temaer til hver blog, så de bliver mere forskellige.

  Det gavner læserne, så de ved mere om, hvad de får, og det bliver også nemmere for dig, da du så har lettere ved at placere et blogindlæg i den helt rigtige blog næste gang.

  Jeg har selv “balladen” nu hvor jeg har fem forskellige blogs, og der er en emneinddeling alfa og omega! Faktisk har jeg lige startet en ny blog (medieblogger.dk), fordi jeg ikke lige havde en blog, der tillod mig de journalistiske indlæg, og fordi jeg går ind for, at folk skal kunne læse beskrivelsen af en blog og så vide, at det er det, de får..

  Anyways, det var bare mine to cents 😉

  // Lars

 • 4. abelone glahn  |  3. december 2007 kl. 12:44

  Tak for svar, som jeg går og tygger på – det er ikke entydigt let, synes jeg.
  Jeg havde godt hørt dét der med, at Google ikke indekserer blogindlæg, der gentages flere forskellige steder. Lige pt feeder jeg indlæggene ind på Kforum, og hvis du har ret, trine maria, kan det være årsagen til, at den aktive blog kommer længere nede end den mindre aktive.
  Det er jo ikke hensigtsmæssigt, hverken for mig, Kforum eller for eventuelle dobbeltindlæg.
  Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: