Digitale analfabeter skal der være plads til.

Skrevet af Abelone Glahn

Selv om Danmark for nyligt blev udråbt til verdens bedste it-nation, er op mod 40 procent af danskerne så dårlige til at begå sig i den digitale verden, at de kan betegnes som digitale analfabeter, skriver Politiken.
De kan ikke vedhæfte en fil på en mail, åbne en netbank eller en digital signatur, udfylde deres digitale selvangivelse eller bare bestille en billet over nettet.

Der er klart brug for træning og undervisning. Men  jeg er ikke så forbløffet, for hvor mange sidder egentlig til daglig foran en PCer ?
 Jeg bor på landet, og dem, der bor omkring mig, har ikke en dagligdag som min med  PC til hvert et gøremål.
Vel kan samfundet spare mange penge ved at vi bliver mere digitale, men hvis vi skal over en hurdle, hvor så mange – 40 % er immerhen en slat – så skal der satses på at gøre nødvendigheden af computeren synlig.
Og er den der ikke, så ER den der ganske simpelt ikke.
Man skal jo nødig ud i, at mennesker tvinges på computer, for at det offentlige kan spare penge.

(Teknologisk Institut vurderer stadig ifølge Politiken, at man kune spare op til fem procent af BNP – op mod 79 mio kroner, hvis danskerne gjorde brug af de tjenester, det offentlige og virksomheder tilbyder på nettet) 

 Endelig kan man sige, at det faktisk er dejligt, at der indimellem er nogen, der siger til sådan en som mig, der er kolosalt meget på nettet: Der er en verden uden for – hvad pokker skal jeg dog maile til dig for, når jeg lige så godt kunne ringe!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 6. oktober 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: