Det er en ommer – business.dk og erhvervsbladet.dk

Skrevet af Abelone Glahn

I stort opsatte annoncer har man i den forgangne uge kunnet læse om et tilbud fra business.dk og erhvervsbladet.dk om “konstruktiv sparring på ens vækststrategi”.
Tilbudet består i en times sparring, hvis man tilmelder sig de to publikationers iværksætternyhedsbrev.

Business.dk og Erhvervsbladet.dk har ifølge annoncen samlet nogle af landets dygtigste erhvervsfolk og iværksættere, som er villige til at “gå i flæsket på din forretningsplan eller din vækststrategi, så du kan blive den næste iværksætter, der skaber tusindvis af arbejdspladser eller fører din virksomhed på børsen.

Bortset fra, at jeg jo netop som fortaler for mikrovirksomheder, der er katalysatorer for vækst, mere end de vokser i sig selv, selvfølgelig må sætte spørgsmålstegn ved succeskriterierne for væksten ( antal skabte arbejdspladser og børsnotering), så er dét, der virkelig falder mig for brystet i dette ellers prisværdige iværksættertiltag, at der vises

13 mænd

0 kvinder

Panelets 13 mænd, man kan komme til konsultation hos, hvis man er så heldig at vinde, er alle velanskrevne og dygtige mænd, no doubt.

Men panelets sammensætning har mildt sagt en vis slagside, og er med til at cementere en gammeldags opfattelse af, at forretning åbenbart ene drives af mænd.

Det ville klæde business.dk og erhvervsbladet.dk at have valgt nogle kvindelige virksomheddynamoer og dygtige iværksættere til panelet. Bare nogle få, så man fik indtryk af, at forretning ikke kun tegnes af det ene køn.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 27. marts 2007 i kategorien: Skarpe skud . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

  • 1. Ulla-Lisa Thordén  |  28. marts 2007 kl. 13:34

    Även i Sverige har jag gjort precis samma erfarenhet.
    Häromdagen deltog jag i en större konferens med ca 4.500 deltagare. Jag räknade till ca tjugofem män på scenen + ett helt (manligt) fotbollslag och två (2) kvinnor varav en råkade vara Sveriges näringsminister. Man talade om generationsskiftet i näringslivet.
    Alltför få begriper att morgondagens generationsskifte kommer att innefatta gamla och unga, män och kvinnor, samt alla tänkbara nationaliteter.
    Var avspeglas det?

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: