Det effektive menneske

Skrevet af Trine Kolding

Faldt over et portræt af Jens Moberg, indtil for nylig den højest placerede dansker nogensinde i Microsoft, der beskriver, hvordan han insisterer på at leve to liv i ét: Som topleder og som nærværende familiefar. Er det muligt?

Journalisten bliver inviteret til morgengrød en lørdag morgen kl. 8, hvilket er sent for Moberg, der normalt er oppe kl. 05. Morgengrøden refererer til en kogebog, han skriver på: “CEO Cookbook”. Grødopskriften er enkel og giver samtidig tips til, hvordan den travle erhvervsmand/-kvinde både kan være overskudsagtig og servere hjemmelavet og næringsrig grød til familien og samtidig spare tid og bringe sig up to date, for eksempel:

“Kanel tilsættes på slump, så er der en teske mindre at gøre ren.” 

“Bliv ved gryden, indtil vandet koger, check overskrifterne i avisen imens…

“Når du kender komfuret og ved, hvor blusset skal stå, kan det passe sig selv. Imens kan du hygge med familien eller tjekke dine mails…”
(Berlingske Tidende, MS, 23.03.09)

Se, det må da være effektivitet i højeste potens!

Jeg er ikke sikker på, at jeg personligt ville evne at drible ind og ud af de to verdener, men tilsyneladende lykkes det for Jens Moberg. Under alle omstændigheder må jeg have fat i hans kogebog, for det pirrer min nysgerrighed, at han kører effektiviteten til yderste kant.

                                        Der er mange måder at multitaske på 
                                         Der er mange måder at multitaske på!

[tags]Jens Moberg, Microsoft, CEO, CEO Cookbook, Berlingske Tidende, effektivitet, multitasking [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 23. marts 2009 i kategorien: Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

 • 1. Abelone Glahn  |  24. marts 2009 kl. 12:47

  Det var interessant, at han sagde:
  1) man kan lige så godt stege frikadellerne i ovnen, frem for på stegepanden, for så har man frigjort tiden til noget andet end at stå ved panden!

  2) at han taler om at få sit fix ved at tjekke mails. han vedgår, at han gør det, også i timerne med familien, men siger, at det, at han er bevidst om det, gør dt OK. Det ville være værre, hvis han ikke var bevidst om, at han lod sig lokke til at tjekke mails.

  Jeg forstår godt, hvad han mener.

  I dt hele tget et tankevækkende portræt af ham.
  jeg tænker sådan på, hvordan interviewet ser ud, når hans børn bliver teenagere og ikke længerer er flytbare brikker i den voksnes liv, men har en større selvstændighed. Da vil det være ham, der skal være der, når DE har tid.

  Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: