Derfor er jeg med i flere postgrupper!

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg har lige sparet mindst ½ times arbejde og sluppet for at udsætte mig for risikoen for overspringshandlinger på nettet ( bortset fra, at jeg netop nu laver en, fordi jeg simpelthen MÅ blogge om dette).

Jeg har benyttet to postgrupper til at få løst to problemer på under 20 minutter, problemer, som jeg godt kunne have brugt i hvert fald 30 minutter på at lede efter svaret på selv, og samtidig have udsat mig selv for at gå ud af vildveje på internetet.

Jeg skulle have løst oversættelsen af et tysk mundheld “In der Ferne liegt die Nähe”. Det vil være spildt tid at bruge googleoversættelse, og jeg har ikke lige en ordborg over tyske ordsprog/mundheld, så jeg spurgte ud på PingPong, Journalistforbundets freelanceres postliste, og fik indtil flere forskellige, men brugbare, forslag til oversættelse inden for 14 minutter!
(“I det fjerne ligger det nære”, vælger jeg nok)

I den mellemliggende tid havde jeg bevæget mig længere ned i det manus, jeg sidder og arbejder på lige nu ( den næste tvillingebog, om voksne tvillinger, F.Y.I), og havde flere gange haft brug for at finde tilbage i manusset til en tidligere position.
Der måtte findes en genvejstast til dette – og da jeg selv her på bloggen finder det svært at forklare, hvad jeg mener, opgav jeg på forhånd at søge på nettet: Når man ikke helt ved, hvilken syntaks man skal bruge, kræver det mennesker, ikke maskiner, der kan forstå, hvad man mener. ellers bruger man uforholdsmæssigt megen tid på at søge forkert og at raffinere sine søgninger.

Jeg skrev derfor ud på Webgrrls listen for at få hjælp til at finde genvejstasten. Få minutter senere kom det fuldkomne svar: “Du skal bruge Shift+F5”. Og et link, der gav en endu mere uddybet forklaring:

”Sådan kan du let gå tilbage til det sidste sted, du ændrede noget i et dokument” på Lene Fredborgs blog.

Med andre ord – superhurtig hjælp i menneskesprog, og bonusinformation – jeg kendte ike lige/huskede ikke lige Lene Fredborgs blog, men nu ved jeg – og nu ved du , kære læser, at der findes en blog, hvor man kan få den slags nyttige råd om Wordbehandling.

Kort sagt – det kan altså godt betale sig at være med i netværk, især online, hvor hjælpen ofte er lige ved hånden.

Jeg kunne sikkert have valgt at søge hjælp i nogle af de andre postgrupper/netværk jeg er i , men jeg valgte disse to, fordi de er specialiseret i journalsitk/ sprog og i IT.

Hvilke netværk er du med i – og hvordan har de hjulpet dig?
Kom gerne med eksempler på nytten.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 26. januar 2010 i kategorien: Gode råd,Netværk og networking . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: