Den store eksamen…

Skrevet af Allan Ravn

Uden en formel akademisk baggrund, kan man så klare sig i den hårde ræs? Jo, hvis du vælger det rigtige ræs!

Min egen akademiske vej måtte lide døden på bekosning af en lang karriere som professionel fodboldspiller. Og det kan jeg hvis ikke rigtig tillade mig at tude over…:) Det sker dog fra tid til anden at jeg bliver “udfordret” med spørgsmålet, “hvad er din baggrund – ud over at kunne lave en glidende tackling og heade til en bold 1000 gange uden at få hovedpine”, ahhh ok, spørgsmålet er måske ikke helt formåleret sådan, men næsten..

I lange perioder pinte dette spørgsmål mig, og jeg tog derfor det ene kursus efter det andet. (dyrt, men spændende)

Jeg har dog langsomt indset at mine erfaringer, på godt og ondt, både som fodboldspiller (10 år) og selvstænding gennem (8 år), er mindst lige så meget værd, som det, at jeg kan regne bruttonational produktet ud i Tanzania i regntid..

Og derfor er jeg, som den første, ved at uddanne mig selv, med titel og det hele. Så for fremtiden vil jeg skrive – Allan Ravn stud. P.H.D – (ikke at forveksle med Ph.D) 🙂 🙂

Hør hov, det kan man ikke!!! Men jo det kan jeg godt. og uddannelsen er simpel og hamrende skæg…

P = Plan
H = Handling
D = Del med andre

Ovenstående er en mit bud på en genial “uddannelse” som selvstændig. Prøv at tænk lidt over det! I hvilke del af “uddannelse” bruger du mest tid? Bruger du tid på at diskutere planlægning, strategier og fine SWOT analyser hele dage, så du aldrig får foretaget en Handling, taget action!!! Eller er du typen der får en god ide, springer ud i det med al din energi, uden overhovedet at have tænkt på om produktet holder, hvem kunderne kunne være, hvad prisen skal være osv osv….. og sidste men ikke mindst bruger du nogensinde tid på at dele dine oplevelser med andre, og dig selv (jvf. tidligere blok omkring “sharing” – at dele med andre). Hvad gjorde vi godt, så vi kan gentage det og hvad gjorde vi skidt, så andre i virksomheden(og dig selv – og jo, vi laver faktiksk de samme fejl om og om igen…) ikke laver den sammen fejl.

Du kunne du tænke dig en uddannelse som P.H.D, så er det bare at gå igang. Men jeg skal måske lige sige at du aldrig bliver færdig med uddannelsen…og det er det gode ved den. Vi kan kun lære og bliver bedre, men aldrig færdig. Og hvis du er nervøs for at lave fejl, så sørg for at du bruger mange ressourcer i den del der hedder – Del med andre – for på den måde at give virksomheden værdi, selvom du måske fik taget en forkert beslutning…

God arbejdslyst!

Mange Hilsner

Allan Ravn stud. P.H.D 🙂

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 22. april 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

 • 1. abelone glahn  |  9. maj 2008 kl. 11:45

  De tre bogstaver giver én en ide om, hvor man lige skal tjekke sin egen indsats. Det er en sjov måde at se dagligdagen på.
  Jeg kan da se, at jeg har overvægt på to af bogstaverne.
  Så jeg vil kigge lidt mere på det tredie.
  Tak for tippet.
  Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: