Den lange vej…..

Skrevet af Allan Ravn

Det er lettere sagt end gjort! Det der med at ligge en plan, følge planen, have store drømme og visioner samtidigt med at man hele tiden sætter “check” tegn ud for de opnåede delmål…..Eller havde man faktisk lige glemt at lave delmålene og var der egentlig bund i den plan man havde udarbejdet mellem kl. 23.30 og 24.15, alt i mens man så Jack Bauer redder hele verden for 7. gang i træk ! Og så bare på 24 timer. Det tager mig nogle gange 24 timer bare at tage mig sammen til at komme igang med en opgave…..og han redder hele verden!

Har vi tendens til at være dybt urealistiske med hvad vi tror vi kan opnå på kort sigt og er vi bange for at råbe HØJT til alle verdens hjørner hvad det er vi vil opnå på langsigt? Svaret er JA. Man kan ikke redde hele kloden på 24 timer (heller ikke Jack Bauer, selvom min hustru påstår noget andet) og man kan heller ikke ligge en seriøs plan på et splitsekund. Og heldigvis for det. Tænk hvis vi en dag gik hjem fra arbejde og tænkte, ” Nu har jeg ordnet alle bunkerne, alle kunder er serviceret, alle bilag er bogført, årsregnskabet er klaret….. faktiske har jeg lavet alt som min virksomhed har brug for, og kl. er bare 14.00 – hvad skal jeg nu lave?” Dette scenarie forekommer nok ikke særligt ofte, jeg har i hvert fald ikke set det. Men det er jo heller ikke meningen! Vi har brug for vores job, vores frustrationer, vores kreativitet, vores IDENTITET – som for rigtig mange af os hentes via vores job funktion, sørgeligt, men sandt!

Men hvordan overlever vi så midt i al turbulensen? turbulensen mellem det daglige virke og de store drømme og visioner, jo redskabet er følgende:

Hver morgen, formiddag, eller hvornår det nu passer dig på dagen – sæt dig ned med en blok og en pen og skriv minimum 20 ting, du er taknemmelig for ved dit job. Ikke kun, “ok tilfreds” eller “det da meget godt”, nej noget du kan mærke helt ind i knoglerne du er taknemmelig for ved dit job eller din virksomhed. eks. “Jeg er taknemmelig for at jeg turde taget springet til et liv som selvstændig, som giver mig mulighed for at være kreativ, beslutsom og iderig, på mine helt egne præmisser”

Dernæst tegner du din vision/drøm udformet som et organisations diagram. Tegn og skriv hvordan din virksomhed ser ud når den er “færdig” når den har nået sit fulde potentiale ud fra dine drømme og visioner. eks. Hvor mange salgsafdelinger er der, hvormange ansatte har du, er der ansat en direktør i stedet for dig? Hvormange produkter sælger virksomheden, I hvilke lande er virksomheden repræsenteret? osv osv.

Det er vigtigt at du laver det som en tegning/diagram, så du hurtigt kan få et visuelt overblik over din vision. Det gør den levende 🙂

Ved at skabe ro på de 2 yderpunkter, nuet og drømmene, bliver du i stand til at nyde processen !

God fornøjelse 🙂

Mange hilsner

Allan

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 22. januar 2008 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: