Den gode ansøgning – fem gode råd….

Skrevet af Julie Lindegaard

Jeg har netop besluttet at udvide med en fastansat medarbejder – og har haft opslået et stillingsopslag. Jeg begyndte med at søge via mit eget netværk – og fik hurtigt de første ansøgninger ind. Jeg besluttede også at indrykke jobbet via et jobsite, Jobindex – og resultatet var positivt overraskende for Sydfyn. Knap 50 velkvalificerede ansøgere lå i bunken – nogle selvfølgelig bedre end andre – og fra hele landet.

Og der var mange ansøgere med flotte cv’er og gode baggrunde…
Men jeg ikke er synderligt imponeret over en del af ansøgernes evner til at skrive spændende, anderledes og motiverede jobansøgninger…
Derfor har jeg her uddraget fem punkter, der kunne have rykket flere ansøgere højere op i bunken…

1) Sørg for at din ansøgning er rettet mod modtagere (eksempelvis, hvis du søger job i et kommunikationsbureau, så gør ekstra meget ud af sproget – og sørg for at være mere opfindsom end “undertegnede ansøger hermed om job xxx)

2) Skriv kort og præcist – og forklar hvad du kan gøre for arbejdsgiveren – med eksempler – og mindre om, hvad du vil og drømmer om…

3) Send din ansøgning i PDF (og overvej om den ikke skal sættes lidt smartere op end et klassisk wordlook – overvej også et foto, fordi det også giver et indtryk af dig at se dig?)

4) Vedlæg kun relevant og nyt materiale, for at understøtte din ansøgning, hvis det virkelig gør en forskel – udelad 15 år gamle uddannelsesbeviser og andet forældet materiale.

5) Læs korrektur – og husk dine egne kontaktoplysninger – også emailadresse.

[tags] Den gode ansøgning, fem gode råd, jobansøgere, jobindex [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 13. februar 2009 i kategorien: Diverse,Kommunikation . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: