Del dine links med andre på del.icio.us

Skrevet af Abelone Glahn

Man kan gemme sine links som bogmærker eller foretrukne på sin browser.

Men man kan også vise lidt af sig selv og sin viden frem ved at lægge dem ud på en offentlig tilgængelig liste, der samler linksne, giver mulighed for at lave en lille beskrive, tagge dem og kategorisere.

Det gør det nemmere for andre at “picke someones brain”, finde ud af en masse, ved at kigge ind i deres bogmærkesamling.

Webgrrls har netop oprettet en sådan konto, så man kan følge med i spændende links som IT-kvinder finder.

En henvisning til denne linksamling findes oftere og oftere hos enkeltpersoner også – som en tilkendegivelse af, at man ikke er bange for at give indsigt i viden – og måske tilfredsstille en lille nysgerrighed på, hvad ma nu går og pusler med. Den mest kendte linkdelingssite er del.icio.us, men der er et hav af andre.

Jeg har set henvisning til en bogmærkesamling blandt andre hos journalisten Morten Terf og hos Lisbeth Klastrup, der begge bruger del.icio.us.
Begge har lagt deres linkkonto ud på forsiden af ders hjemmeside, så det er nemt at finde.
Morten Terf udbygger det med link til sin oversigt over feeds , han læser på Bloglines, og hvilke tags han bruger på Kinja.

Morten Terfs måde at henvise til links etc

Kim Elmose, Mediehack, har lavet en fremragende og nem gennemgang af, hvordan man bruger del.icious.

Iøvrigt finder man også dér en lige så udmærket gennemgang af, hvordan man teknisk kommer i gang med at blogge på wordpress.

[tags] kim elmose, mediehack, morten terf, lisbeth klastrup, del.icio.us, linkdeling, bogmærkesamling, bookmarks, knowledgesharing[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 23. juli 2007 i kategorien: Gode råd,Sociale medier . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: