RED DAGEN MED KONFLIKT

Skrevet af Nethe Plenge

I dag, lørdag den 30. juni, red 100 ryttere ind i Næstveds lørdagstravle bytrafik. De mange ryttere har gennem flere år forsøgt at få politikere i tale for at få anlagt ridestier, som de kan dyrke deres sport på, uden at risikere liv og lemmer i trafikken. I samme uge har vi også oplevet, hvor langt hjemmehjælpere kan nå ved at aktionere, ved at skabe en konflikt.
Men dette indlæg ikke en sympati-tilkendegivelse. Nej, jeg smider det på bloggen for at gøre opmærksom på, at man selvfølgelig kan bruge en konflikt som en mulig vej til at opnå et resultat.
Konflikt er et middel til at få dem i tale, som har magt over os, eller som vi er afhængige af, og som vi ikke kan få i tale på andre måder.
Efter min mening bør konflikt-handlinger så vidt overhovedet muligt være ikkevoldelige. Jeg savner kreative, humoristiske ikkevoldelige aktionsformer i lidt større sammenhænge. Tænk på Alotria i begyndelsen af firserne. Her tog de unge BZ’ere fusen på politiet, idet de havde gravet sig ud af det besatte hus gennem en tunnel. Ungdomhusfolket på Jagtvejen havde ikke meget kreativitet og humor at rutte med, desværre.
Men osse i det små kunne en konflikt måske åbne lidt for kontakt, hvis samtalen er gået i stå – eller hvis den, der han fat i den lange ende, ikke tager imod. Jeg talte for nylig med en person, hvis kollega ikke var til at hugge eller stikke i. Foreslog at vedkommende kunne gemme kollegaens computerskærm, vende den på hovedet eller noget andet fjol. Med andre ord: Jeg har desværre ikke det store lager af sjove konflikt-aktioner på lager, så gode forslag til ikkevoldelige, kreative, humoristiske konflikt-handlinger efterlyses – her på bloggen!!

****
Der vil blive længere mellem mine blogindlæg i sommer, men jeg giver respons på kommentarer. Så bare kom an! Kommenter osse gerne den lille grønne Hånd om konflikten.

Hav en god sommer.

[tags]ikkevold, konflikt, aktioner, konflikthandling, humor i konflikt, aktioner, konfliktaktion[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 1. juli 2007 i kategorien: Diverse,Konfliktstof . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: