Bog på vej om kvinder og glæden ved it – samlet på internettet

Skrevet af Abelone Glahn

“Nærmest lykkelig i nørdland” bliver titlen på en bog, der langsomt er ved at tage form, og redigeres/skrives af to af de dygtigste kvinder på ITfeltet , Dorte Toft og Anette K. Nielsen.

Om formålet skriver de to:

Nærmest lykkelig i Nørdland vil pirke til fordomme og gøre op med vanetænkning omkring kvinder og IT og naturvidenskab. Den vil være et wake up call til alle de, der påvirker unge piger og kvinders valg af uddannelse og karriere: Uddannelsesinstitutionerne, forældre, lærer og uddannelsesvejledere, der skal åbne øjnene for de spændende arbejdsopgaver, som findes inden for naturvidenskab og teknik.

Bogen vil berette om, at de vil blive feteret, fordi der er – og der vil altid være – en stor efterspørgsel efter deres kompetencer. Derfor vil de også kunne opnå lønninger, der ligger langt over, hvad deres veninder med de klassiske valg får. Ligeledes står de langt stærkere, når det gælder om selv at kunne bestemme arbejdsbetingelser.

Kvinderne opfordrer til, at man bidrager til bogen ved at a) henvise til spændende kvinder, som mulige interviewpersoner, b) selv at skrive om sin indtagelse af nettet til lykkeliginoerdland@gmail.com.

jeg kunne godt tænke mig selv at bidrage med, hvordan IT kom ind i mit liv, og hvilken fryd jeg finder ved at pakke nye compyutere og andet tilbehør ud, hvor meget det fylder i min hverdag på den positive måde, og hvad det har bragt mig, ikke nødvendigvis at sidder dér hele tiden og nørde foran skærmen, men atbruge mulighederne.

Jeg kunne godt tænke mig at se indlæg fra en ældre generation, der tager det nye til sig, og fra den unge generation, der er født med det i fingerspidserne.

graenseloeskommunkation.JPG

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 4. november 2007 i kategorien: Bøger . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: