Din første medarbejder – sådan vokser du med ansatte

Skrevet af Abelone Glahn

Få styr på tidenSe værktøj til bogen her>
Køb bogen her>

Forfatter: Anette Sand
Pris: 199.-
Om bogen:

Mange dygtige mikrovirksomheder og freelancere oplever at have så meget succes, at de er ved at drukne i arbejde.

For nogle mikrovirksomheder er det et mål at ansætte flere, mens det for andre er en nødvendighed, der opstår hen ad vejen. Nye kunder eller flere udfordrende projekter ligger lige for, men det forudsætter flere resurser i hverdagen. Nogle ansætter hjælp til telefonpasning og bogholderi, mens andre ansætter medarbejdere, der kan hjælpe til med kerneydelsen.

Det er et stort skridt at få en medarbejder, og der er mange ting, der skal være på plads, for at du overholder dine forpligtelser. Bogen Din første medarbejder handler om de overvejelser, der går forud for at ansætte en medarbejder, om hvordan du gør rent praktisk, og om de ændringer, der sker, når du pludselig bliver chef i din egen mikrovirksomhed.

Bogen er fuld af gode råd af såvel strategisk som praktisk karakter, og den peger på nogle væsentlige overvejelser, du skal gøre dig, inden du ansætter.

Udgivet 04-12-2007

1 boganmeldelse

 • 1.

  Lone de Bie, på Mikronet.dk  |  3. januar 2008 kl. 20:08

  Boganmelder: Lone de Bie, selvstændig med firmaet 10min.dk. hvor omsætningen, som for mange nye selvstændige, er begrænset af tiden. Det er blevet klart for mig, at mit firma er nødt til at vokse med ansatte, hvis jeg i fremtiden skal nå mine mål for firmaet. Det har jeg på det sidste gjort mig mange tanker om, og Anettes bog vil helt sikkert være en god støtte og inspiration til at få taget de rigtige valg.

  Bogen ”Din første medarbejder, sådan vokser du med ansatte” er skrevet af Anette Sand.

  Anette Sand har siden 2000 drevet regnskabsfirmaet Inloco regnskab, hvor hun og hendes medarbejdere bogfører for 70 mindre firmaer, underviser i bogføring, regnskab og iværksætterrelaterede emner samt udgiver Fanciskanerserien, som er en række små bøger i regnskabsrelaterede emner.

  Bogen ”Din første medarbejder” gennemgår de mange aspekter, der er at tage hensyn til, når et firma overvejer at ansætte sin første medarbejder. Den spænder lige fra de første overvejelser om medarbejderens opgaver i virksomheden over ansættelsesproceduren til de problemer, der kan opstå, når man ikke længere bare ”er sig selv”, men skal have et samarbejde til at fungere og sidst, men ikke mindst også gode råd til lønadministration og de vanskelige samtaler.

  Målgruppen er iværksættere og selvstændige, som i det daglige har svært ved at nå de mange forskellige opgaver, og som har lyst til, at deres virksomhed skal vokse med ansatte.

  Bogen er lille og tager ikke mere end et par timer at læse, og den kommer alligevel hele vejen rundt. Den er skrevet i et kort, og præcist og let læseligt sprog. Efter min mening kan bogen bruges på tre måder.

  Ved første gennemlæsning kunne jeg hurtigt danne mig et billede af de ting, jeg skal overveje og hvilke problemer jeg skal forholde mig til som f.eks. brug af mobiltelefon og e-mails, fleksibilitet i arbejdstiden og størrelsen på den udgift jeg skal regne med ud over lønnen.

  Derefter har jeg valgt at arbejde mere systematisk med de enkelte kapitler. Efter bogens anvisninger kan jeg klarlægge, hvilke behov jeg reelt har brug for at få dækket af en eller flere nye medarbejdere og planlægge selve ansættelsesproceduren samt gøre mig tanker om, hvordan jeg vil sikre, at nye medarbejdere behandler mine kunder, så jeg kan stå inde for det.

  Til sidst er bogen god at have i den første tid med ansatte, da Anette giver gode, kontante og brugbare løsninger til vanskelige samtaler og eventuelle opsigelser.

  Alt i alt en bog som kan spare den nye arbejdsgiver for en del fejl og problemer i opstartsfasen.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 12. november 2007 i kategorien: Bøger,Forretningsstrategi,Personale . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: