Bliv bedre til netværk

Skrevet af Karen Lumholt

Erhvervsbladet har i dag interviewet mig om vigtigheden af netværk for iværksættere og andre små selvstændige. Anledningen er den nye GEM-antologi (Global Entrepreneurship Monitor), som avisen skriver om, fordi den for nylig er udkommet på Børsens Forlag.

Udgangspunktet for interviewet var, at alle jo er enige om at netværk er godt og at netværk er afgørende for hvor godt iværksættere klarer sig. Men hvorfor er det godt? Og hvordan gør man, hvis man ikke lige er blevet undervist i netværk eller har et stort netværk med sig, når man starter forretning?

Jeg fortæller hende om mine erfaringer, der bekræfter vigtigheden af netværk – og jeg gengiver nogle af de pointer, som også findes i “Fra biks til business”, kapitel 9: Brug dine netværk mere professionelt.

Og så henviser jeg hende i øvrigt til en række eksperter i netværk, som jeg selv har fået meget forstand af, nemlig Abelone Glahn, der er særdeles kendt af denne blogs læsere, forfatter til en række bøger om netværk, udkommet på Børsens Forlag. Og jeg henviser til Marina Hjørdie, der bl.a. har skrevet “Netværkskogebogen – opstart, facilitering og organisering af netværk”, som især henvender sig til små virksomheder, der gerne vil vokse i netværk – og lidt større, der gerne vil videndele i netværk.

Der er andre, jeg kunne have nævnt, med gode opskrifter og metoder til bedre og mere effektiv networking. Jeg mødte én af dem på Morgendagens Heltinders konference den 19. november 2008, “Vækst dig til guld gennem værdier og grønne skove”. Den blev holdt inde i Erhvervs- og Byggestyrelsen. Hun hedder Charlotte Junge og hun dirigerede på stedet en fantastisk proces, hvor deltagerne bad om og fik tilbudt det, de søgte – hos hinanden.
Det handler jo om at sige hvad det er, man har brug for. Så er chancen for at man får det større.

Endelig vil jeg nævne Susanne Hoecks bog ”Netværk – vejen til magten er feminin”.
Susanne Hoeck er medstifter af netværket Women On their Way (WOW), og det er erfaringerne bl.a. fra dette netværk, hun bygger på i bogen.

Og så vil jeg henvise til min egen liste over kvindenetværk og andre netværk, som er relevante for små virksomheder. Den er at finde her på siderne – som ekstramateriale eller “værktøj”, som knytter sig til bogen “Fra biks til business”.

Se “Den store netværksliste” her: http://borsenmikro.dk/vaerktoj

Artiklen i Erhvervsbladet kommer på næste torsdag.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 3. februar 2009 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: