Billeder på nettet fanger forbrydere

Skrevet af Abelone Glahn

Jeg nævner meget tit, at man skal passe på, hvad man lægger ud af billeder af sig selv på nettet, og jeg har tit advaret mod, at man kritikløst lader sig fotografere blandt andet på diskoteker og lignende, hvor festfotografer opererer og lægger billeder ud på nettet samme aften.

Mine advarsler går på, at “sjove billeder” hurtigt kan komme til at cirkulere,og at de kan gemmes til “senere brug”, måske op til år senere.

Nu viser det sig, at billeder optaget på diskoteker også kan bruges på en anden måde, nemlig som bevismateriale i krimisager.
nyt-billede-4.png

Fem unge mennesker er tiltalt for et groft overfald på en kioskejer i Eskilstrup på Nordfalster. Grunden til, at man har kunnet identificere de fem så hurtigt, er, at de aftenen inden overfaldet er blevet fotograferet på det lokale diskotek, og at billederne derefter er blevet lagt ud på nettet. Her kunne den overfaldne genkende voldsmændene.

Man kan søge geografisk på “sit” lokale diskotek og se, hvem man kender , som var på disko aftenen før. En del af billederne kan tagges, ligesom man faktisk også kan tilkendegive, om man selv er med på billedet.

I princippet skal man give tilladelse til, at bilederne bliver taget. Mon ikke der er fem mænd, som nu ærgrer sig lidt over, at de poserede.

[tags]folketidende, dkbn, virtuelle haandtryk[/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 15. oktober 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Sociale medier . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: