Barselsfonden, der blev væk – endnu en gang!

Skrevet af Trine Kolding

Nej, nej, nej – det kan simpelthen ikke være rigtigt!

For nylig skrev jeg, at Familie- og forbrugerminister Carina Christensen havde lovet, at barselsfonden for selvstændige nu ville blive en realitet. Nu læser jeg til min store frustration og ærgrelse, at hun ligesom sin forgænger er løbet fra sit løfte. Dog understreger hun, at der blot er tale om en udskydelse af planerne, fordi man afventer en evaluering af den fleksible barselsordning.

Fair nok at arbejdet skal gøres grundigt. Men første gang vi blev lovet, at de selvstændige også skulle have rimelige vilkår for deres barsel, var altså i 2005. Hvor længe skal og kan vi vente? Der er adskillige eksempler på især selvstændige kvinder, der udskyder eller dropper planerne om børn, mens andre igen skrinlægger drømmen om det selvstændige liv , fordi det pt er svært at forene med de ringe barselsvilkår.

Det er meget vanskeligt at forstå, at vores regering er ivrig fortaler for flere iværksættere og har som ambition, at Danmark skal være en af de førende iværksætternationer, når der efter to år stadig ikke er sket en pind på et så afgørende område.

Tænk, hvis vores virksomheder var lige så længe om at sikre ordentlige vilkår og rammer for os selv og vores kunder!

Læs mere om udskydelsen af barselsfonden på Erhvervsbladets hjemmeside her.

[tags] Barselsfond for selvstændige, Carina Christensen, Erhversbladet, Familie- og forbrugerminister, ringe barselsvilkår, iværksætternation [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 7. oktober 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Diverse . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

 • 1. Julie Lindegaard  |  9. oktober 2007 kl. 19:01

  Hej Trine – jamen det er da for utroligt….Det er som om vi slår i en dyne….
  Nå – men vi må give ministeren lidt mere arbejdsro (og ja, det tager åbenbart laaaaang tid…) Og indtil da har Journalistforbundet fundet en løsning for en del af sine medlemmer – læs mere om det her (selv om det jo ikke løser problemerne for alle de andre)
  http://www.journalisten.dk/bedre-barsel-til-freelancere

 • 2. Trine  |  12. oktober 2007 kl. 05:57

  Hej Julie
  Mange tak for info!

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: