Backup – ikke kun for tøsedrenge!

Skrevet af Trine Kolding

SAP har været inde i Oracles systemer for at hente konkurrent-oplysninger, kunne man læse i Berlingske Tidende i går. Jeg er ikke så bekymret for, om mine konkurrenter tyer til sådanne ulovligheder. Men det fik mig nu alligevel til at tænke på sikkerhed i al almindelighed.

Tager du backup? Og hvordan? Og af hvad? Jeg har selv gjort mig nogle temmelig smertelige erfaringer på det punkt. Sidste år blev hele min Outlook slettet. Alt – kalender, kontaktpersoner, arkivsystem med 4000 mails! Det skete i forbindelse med reinstallering af pc’en. Endda var det et IT-firma, der stod for det. Men det er ingen garanti, fandt jeg ud af.

Nu var jeg så en erfaring rigere: Sørg altid for ekstern backup af dine dokumenter – incl. mailprogrammet! Der findes en løsning på problemet: Exchange server. Den meget simple udgave er, at du køber plads hos en udbyder af hosted exchange server, og dit mailprogram bliver webbaseret. Du kan stadig bruge dit Outlook, men du kan også læse mails fra andre pc’ere, fordi det er en web-løsning. Den helt store fordel er, at der tages daglig backup. Så uanset hvad der sker med din pc, så ligger dine mails etc. altid på en server, så du kan hente dem ned igen. Endnu en fordel er, at du kan sætte din mobiltelefon eller PDA op til at modtage mails fra exchange serveren, så du for alvor kan være online!

Det samme kan du gøre med dine øvrige dokumenter. Det kaldes remote backup og er tilsvarende en løsning, du kan købe dig til hos diverse udbydere. Du kan sætte din pc op til at tage daglig eller ugentlig backup, og så er dine dokumenter altid sikret, uanset hvad der sker.

 [tags] remote backup, hosted exhange server, sikkerhed, it-sikkerhed [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 5. juli 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: