Att elda brasor

Skrevet af Ulla Lisa

Vår känslorna har tagit över. Jag har äntligen fått röja buskar och ris och eldat påskbrasor (därför har det varit tyst i min blogg).

Det måste finnas starka bondegener i min släkt, eftersom driften att röja mark om våren är så stark. Men när lågorna blev alltför höga och min man undrade varför jag måste tutta på även mitt hår, var det dags att ta en paus. Jag satt på en sten vid stranden och drack en kopp kaffe medan jag tittade på ejdrar som dök i blått hav och molnen som jagade varandra över en kallblå himmel. Och kände att Trine har rätt – man måste kunna ta en paus.

Många företagare drivs obarmhärtigt framåt, utan att alltid veta vad det är som är så bråttom. Antagligen är det för att vi brinner för det vi gör, vi eldar obarmhärtigt på våra brasor med ännu fler idéer, uppgifter, kundmöten, samarbeten, utbildningar etc.

Många av de som jag tränar / coachar brukar tycka om att vi i lugn och ro reflekterar ordentligt över vad de egentligen vill med sitt företagande och därmed sitt säljarbete. Det är i stunder av lugn och ro som man kan tänka efter, det sker inte när vi ligger i en bilkö och är försenade till ett möte.

Nästa gång du eldar på för fullt, så kom ihåg att även lägga in tankepauser där du hämtar kraft och glädje!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 9. april 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: