Att avsluta ett köp

Skrevet af Ulla Lisa

Jag skall byta bil. Visserligen kör jag inte ofta, men nu är det ändå dags att genomföra detta nödvändiga köp.
Jag är alltså köpare i detta läget, inte säljcoach. Det är intressant. De flesta har fördomar mot “bilsäljare” och anser att de kan gå på för hårt. Inte alltid sant. Jag njuter när jag träffar säljproffs.

Och här kommer själva lärdomen:

När jag äntligen tyckte att beslutet var fattat om själva bilen och alla andra tusen val som behövs idag för att få köpt sin låda på hjul, började jag få kalla fötter. “Ska jag verkligen…?” funderade jag högt inför säljaren, och kände mig väldigt velig. (Precis som våra kunder ibland uppför sig när avslutet närmar sig).

Istället för att bli irriterad, log Ulf stort mot mig och sade “Men det är vanligt att man känner osäkerhet inför köpet! Det är helt naturligt. Men låt oss gå igenom hela offerten från början, så kan vi ju se om allt stämmer med dina önskningar och att vi inte missat någonting.”
Och det är nu det fantastiska händer – genom att Ulf lotsar mig genom min offert (igen) lugnt och fint och får mig att både känna entusiasm och se själva bilen framför mig, så är jag kolugn igen.

Hans sätt att ta mig (kunden) genom hela affären en gång till (förstärkning), fördjupade dessutom vår relation och lugnade mig i det stora beslutet. Ulf fick mig till och med att känna mig riktigt normal i min beslutsångest. Elegant.

Kanske något att tänka på när du själv tycker att kunden “är krånglig” och inte fattar beslut!

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 24. april 2007 i kategorien: Diverse . Andre indlæg af

2 kommentarer Skriv kommentar

  • 1. Lotta Bruhn  |  25. april 2007 kl. 05:29

    Hej Ulla-LIsa, och tack för en peppande blogg!

  • 2. Ulla-Lisa Thordén  |  25. april 2007 kl. 09:15

    Tack för det Lotta! Det är så härligt när bloggdeltagare lämnar spår.

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: