Arbejdsglæde og arbejdsrum – sådan!

Skrevet af Abelone Glahn

Som mikrovirksomhed skal du sætte arbejdsglæden før noget som helst andet. Hvis din forventning er, at du skal ofre dig selv for at få det til at virke, bliver det en selvopfyldende profeti. Hvis du i stedet skaber et arbejdsliv, hvor arbejds-glæden er central, hvor du har det skægt, og hvor der også er plads til parforhold og venner, har du meget nemmere ved at få succes og tjene penge. Undersøgelser viser, at glade mennesker er mere kreative, produktive og langt bedre til at sælge sig selv end de, der forventer, at det skal være surt og hårdt.” 

Så enkelt kan det siges – skab din egen arbejdsglæde og få gang i din forretning!
Citatet stammer fra Alexander Kjerulf, Chief Happiness Officer, som i Pia Jønssons bog “Rum til at arbejde” citeres adskillige gange, fordi han pointerer, at arbejdsglæden skal drive værket også for selvstændige.

Læg mærke til rosen, jeg lige har plukket

Læg mærke til rosen, jeg lige har plukket

Arbejdsglæde opstår på mange måder, og har mange ansigter, og jeg har lært at arbejde bevidst med det – blandt andet af Teri Lonier, der er en gamml garvet freelancer fra USA, som iøvrigt holder op nu – derom i et andet indlæg senere. Hun lærte mig ( igennem en af sine bøger) at sørge for at rydde et sted, hvor jeg kunne pakke mine forsendelser uden først at skulle rydde en masse ting væk. Simpelt, enkelt, hvorfor have jeg ikke vurderet vigtigheden af det tidligere.

Og sådan er der mange indlysende ting, man ikke tænker om sit eget arbejdsmiljø, og om de rum, man skaber omkring sig til at arbejde i.

Pia Jønsson hjælper dig med at skabe de rigtige rammer om dit abejdsliv

Pia Jønsson hjælper dig med at skabe de rigtige rammer om dit abejdsliv

Pia Jønsson har for Mikrobusiness skrevet bogen “Rum til at arbejde”.
Hun holder den sidste Sommerskole for selvstændige i år, nemlig tirsdag den 10. august kl 13.30-17.00 i København, hvor hun fortæller om:
–  Ude eller hjemme – hvad er bedst?
– Arbejdsplads i hjemmet – hvor professionel er du?
– Kontor uden for hjemmet
– Stress, kedsomhed og andre risici
– Opladning , arbejdsglæde og velvære og
– Forsikringer mv. – kom godt over “jurabjergene”

Tilmeldingen sker her.

At ens omgivelser er med til at afgøre, om arbejdsglæden kan indfinde sig, er evident, men ikke desto mindre noget, som man ofte overser.
Min egen arbejdsglæde kan jeg mærke, når jeg på bestemte morgener, hvor vejret og temperaturen er på en særlig måde, kan lugte bøger, papir, tryksværte og en særlig form for fylde i mit arbejdsrum, der er et gammelt klasselokale i en gammel skole langt ude på landet.  Det er som om de næsten 80 år, som rummet nåede at fungere som læringsrum med tanker og visdom, sidder tilbage i væggene og hjælper mig.
Når jeg kommer ind i rummet,  kan dets duft alene fortælle mig: Dét her blir en god arbejdsdag.
Tager jeg en frisk buket blomster fra haven med ind, i denne tid phlox, så er jeg helt parat til  en god dag.
Hvad skaber arbejdsglæden hos dig?

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 29. juli 2010 i kategorien: Arbejdsmiljø,Arrangementer,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: