Det gode partnerskab

Skrevet af Femi og Michael

I eftermiddags var jeg til et arrangement, der hed Det Gode Partnerskab (pdf) hos Startup Company. Der blev snakket om fordele og ulemper ved det at have en forretningspartner, og processen til at skabe de rigtige rammer for det gode partnerskab. Der blev fortalt og snakket meget om, hvordan man kan gribe det an for at undgå problemer senere. Det store mantra var få afklaret jeres forskellige forventninger til forretningen.

Det var et ganske interessant møde, og der kom et par ting op, som vi ihvertfald ikke havde snakket om, da vi lavede vores hensigtserklæring og forretningsplan. Nu er vi stadig ret nye som forretningspartnere, og har ikke oplevet de store problemer, men jeg håber og tror vi er rimeligt rustet til de situationer, vi kan komme ud for.

En del mikrovirksomheder er soloforetagener og klarer sig godt sådan, men der er en række fordele ved at være to:

 • At drive en virksomhed kræver at en række opgaver bliver udført. Det tager tid og ressourcer at bygge en virksomhed op, med flere hænder er det lettere at komme omkring.
 • Man kan bakke op om hinanden, når ting går sløvt eller når noget skal fejres.
 • Synergi-effekten ved at kunne ‘spille bold’ med en partner gør at der skabes bedre løsninger.

At vælge hvem man skal starte firma kan være en svær beslutning, og nogle er af den opfattelse, at man ikke skal starte firma med sine venner eller familie. Jeg har hørt udtalelser som, “There are no friends in business and there is no business among friends“, men jeg tror i bund og grund at venskaber, som grundlag for virksomheder er et godt udgangspunkt.

Justin Kownacki har nogle interessante betragtninger omkring hvorfor man ikke skal lave forretning med sine venner – og hvorfor han alligevel altid gør det.

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 22. marts 2007 i kategorien: Bloggerhverdag,Forretningsstrategi . Andre indlæg af

1 kommentar Skriv kommentar

 • 1. abelone glahn  |  23. marts 2007 kl. 12:24

  Kan det ikke udtrykkes sådan her ?( også genrelt om at arbejde i netværk:)

  ”Love all, trust a few. Do wrong to none.
  (William Shakespeare)

  hilsen
  Abelone

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: