Øv, har ikke tiden, men ville bare så gerne

Skrevet af Abelone Glahn

I går sendte jeg besked ud på en postliste om den næste sommerskole for selvstændige, nemlig kurset om at lære at få styr på sin tid.
Det var en form for servicemeddelelse, som egentlig ikke krævede svar, men der var en modtager, der skrev tilbage:
“Øv, har ikke tiden, men ville bare så gerne”

Jeg kender ikke hendes situation, og hun har sikkert ret i, at hun ikke har tiden, men tænkte, at engang imellem skal man måske TAGE sig tid, for der er aldrig nogen der GIVER DIG TID.

Styr din tidTid er noget ,vi selv skal administrere, og en af de ting, jeg har lært hos Trine Kolding, er at lade være md at presse så meget ind i min kalender, at der ikke er plads til uforudsete ting – som for eksempel et godt kursus, som jeg helt sikkert vil få mere tid ud af at deltage i !
Siger jeg, fordi jeg HAR været på rines kursus, og fordi jeg HAR læst hendes bog og hendes blogindlæg, og jeg HAR ændret vaner.

 

 

Den oplysning, der var mest central for mig, var at  40 procent af din arbejdstid går med noget, du ikke havde planlagt.

Da jeg første gang læste denne oplysning i bogen  “Få styr på Tiden” af Trine Kolding,  kiggede jeg endnu en gang på, hvordan jeg selv bruger min tid.
Det er såmænd rigtig nok – her til morgen skulle jeg nå et par mails inden klokken 9, og mellem 8 og 9 blev jeg forstyrret to gange.
Jeg  ved, at selv om det er sidste dag, før Danmark går i stå og går på sommerferie, er der rigtig mange ting, jeg skal nå, men jeg må allerede indstille mig på, at jeg ikke når dem alle, for der vil “komme en slæde i vejen”. Så jeg kan lige så godt indstille mig på at prioritere 2 max 3 ting.

Indlægget her er en af de ting, jeg prioriterer højt. Fordi jeg ved at, – hovsa, der ringede telefonen – det var en journalist fra Randers Amts Avis – men det var heldigvis ikke til mig, men til min mand –   …fordi jeg ved, at Trines indsigt i, hvad der sker i løbet af en selvstændigs arbejdsdag har været megacentralt for min egen kalender.  Det kan andre også bruge.

Trine Kolding underviser selvstændige  i tidsstyring
tirsdag den 6. juli  på La Oficina på Frederiksberg i København.
kl 13.30- 17.00
Pris 685.- kr inkl bog, forplejning og gratis prøvedag på La Oficina
Se mere om Sommerskolerne på denne blog.

Få styr på tiden  - sådan bliver du mere effektiv Få styr på tiden – sådan bliver du mere effektiv

 Se redskaberne til tidsplanlægning her
Tidsregnskab
Tips til perfektionisten
Tidsbudget 
10 års-jubilæet

PS: Trine Kolding har også skrevet andre bøger om tidsstyring for eksempel
Førstehjælp til travle børnefamilier” , ”Førstehjælp til travle medarbejdere

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 25. juni 2010 i kategorien: Arbejdsmiljø,Mikrovirksomheder,Personlig effektivitet,Tid . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: