Øjeblikke af klarhed

Skrevet af Trine Kolding

Prioritering er en svær kunst. Især når vi sidder midt i hverdagens travlhed, orkanens øje, effektivitets-centrifugen, eller hvordan vi nu hver især oplever hverdagen fyldt med afbrydelser, uforudsete ad hoc-opgaver etc. Den ene time tager den anden, og pludselig er der gået en dag, en uge, en måned eller måske endda flere år. Og nåede du så dét, du egentlig ville? Brugte du tiden på dét, der er virkelig vigtigt for dig?

1. november har fået en særlig betydning for mig. For på netop denne dato bliver jeg mindet om, hvad der er vigtigt i mit liv.

1. november sidste år blev jeg på vej hjem fra et kursus i Esbjerg påkørt af en lastbil. Det var et spørgsmål om milimeter og det faktum, at jeg kørte Volvo, der gjorde, at det kun var bilen, der blev totalskadet. Da jeg sad dér på motorvejen  – omgivet af glasskår og døren i førersiden var flået af – var jeg ikke et sekund i tvivl om, hvad der betød noget, og hvad der var mindre vigtigt. Det var et meget klart øjeblik.

1. november i år hjalp mig også til at holde fokus. Min ene søn var sendt hjem fra vuggestue med feber og snue og med en historik af mange luftvejsinfektioner, tog jeg for en sikkerheds skyld til vagtlægen. Hvad jeg troede blot var en afhentning af recept, endte med en akut indlæggelse!

Heldigvis fik han det bedre, så vi besluttede os for at nyde den uplanlagte fridag på børneafdelingen med nyt legetøj, højtlæsning og god mad (hospitalsmaden er slet ikke så ringe endda:-) ) Og sønnike nød i fulde drag at have alene-tid med sin mor uden at skulle noget som helst.

Sådanne oplevelser er en helikoptertur op over hverdagens problemer og udfordringer. Når man svæver heroppe, er man sjældent i tvivl om, hvordan man skal prioritere sin tid. Ikke at jeg ønsker flere biluheld og hospitalsindlæggelser – men når det nu alligevel sker, er det en sund øvelse i få bragt lidt perspektiv ind i hverdagens stress og jag og minde sig selv om de grundlæggende værdier.

Senere i dag tager jeg til Esbjerg for at undervise, og nu kan jeg gøre det med ro i sindet, for jeg tager toget, og jeg har allerede haft min “1. november-oplevelse”.

Rigtig god weekend med masser af klarhed,

Trine

[tags] øjeblikke af klarhed, prioritering, effektivitets-centrifuge, stress og jag [/tags]

Be Sociable, Share!

Opdateret d. 2. november 2007 i kategorien: Bloggerhverdag . Andre indlæg af

Ingen kommentarer - bliv den første! Skriv kommentar

You must be logged in to post a comment.

Følg kommentarer via RSS

Bøger til selvstændige: